(©Reuters)
(©Reuters)

Ukrajina je bila samo loš dan: Mokin sprečio debakl Kazahstanaca protiv Francuske

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.03.21. | 16:56

Svetski šampion popravio utisak sa premijere, domaćin utakmicu završio bez šuta u okvir gola

Remi protiv Ukrajine i ispuštena dva boda na premijeri u okviru kvalifikacija za svetsko prvenstvo u Kataru nisu se negativno odrazili na Francusku koja se već na gostovanju Kazahstanu pokazala u znatno boljem svetlu rutinski osvojivši tri boda (2:0).

Aktuelni branilac svetskog trona u 19. minutu je načeo rivala pogotkom Dembelea koji je neodbranjivo šutirao u dalji ugao sa ivice šesnaesterca na asistenciju Marsijala. Iako su Trikolori na sličan način, golom Grizmana, otvorili i prethodni duel, lekcija izabranika Andreja Ševčenka bila je dovoljna da gosti ne ponove grešku te su nastavili da u potpunosti kontrolišu utakmicu vrebajući priliku da udvostruče prednost.

Izabrane vesti

Trenutak nepažnje Kazahstanaca dogodio se u 44. minutu kada je Malij nespretno reagovao posle kornera rivala i prosledio loptu u svoju mrežu.

U istom ritmu tim Didijea Dešana je nastavio u drugom poluvremenu, osveženi ulaskom Mbapea, Ben Jedera i Rabioa gosti su nastavili da pletu mrežu pred golom divala, ali je ubedljivije slavlje sprečio veoma raspoložemi golman Mokin. Veteran među stativama izvanrednom reakcijom u 69, minutu sprečio je Dembelea da se udarcem glavom drugi put upiše u strelce, a dva minuta kasnije bio je bolji i od Kilijana Mbapea.

Najbolju priliku da pošalju treću loptu u mrežu Francuzi su imali preko Mbapea u75. minutu kada je napadač Pari Sen Žermena izveo penal koji je nad njim načinio Alip, međutim još jednom je u prvi plan izbio golman Kazahstana. Konačno, Mokin je na visini zadatka bio i u trećem minutu sudjske nadoknade kada je još jednom zaustavio vrlo dobar pokušaj Mbapea, te su Kazahstanci, iako bez šuta u okvir gola pretrpeli častan poraz u prvoj utakmici kvalifikacija.

Pobedom u prestonici Kazahstana, Galski petlovi su upisali sedmo slavlje u nizu na strani što je najbolji rezultat još od 1991. godine.

Reprezentaciju Francuske već u sredu očekuje gostovanje Bosni i Hercegovini, dok će Kazahstan gostovati Ukrajini.

GRUPA D

Kazahstan - Francuska 0:2 (0:2)

/Dembele 19, Malij 44ag/

20.45: (1,70) Ukrajina (3,60) Finska (5,40)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

UkrajinaKvalifikacije za SP 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara