(©Reuters)
(©Reuters)

Ukrajinci još imaju snage i volje da uživaju u fudbalu

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.06.22. | 16:57

Žuto-plavi razbili Jermeniju u Ligi nacija – 3:0

Dok ceo svet gleda šta se dešava (uglavnom) u istočnom delu Ukrajine, fudbaleri te zemlje i dalje imaju snage i volje da blistaju na zelenom tepihu i da ređaju pobede. Koje posvećuju svojim zemljacima koji se bore u domovini za goli život.

Nije uspela Ukrajina da se izbori na Svetsko prvenstvo u baražu sa Velsom (0:1), ali joj to nije slomilo moral. Posle pobede nad Republikom Irskom u prvoj rundi Lige nacija (1:0), momci u žuto-plavim dresovima su danas pregazili Jermeniju sa 3:0 i seli na prvu poziciju tabele grupe 3.

Izabrane vesti

Ukrajina je bila domaćin u Poljskoj, na stadionu Lođa, ali je igrala kao da je pred svojim navijačima, na svom terenu. Jermenija nije uspevala da pruži otpor, držala se na konopcima sat vremena, a onda je poklekla.

Od „bombe“ iz levice Ruslana Malinovskog nema odbrane, što je osetio na svojoj koži i golman Jermenije Jurčenko. Kada je lopta došla do veziste Atalante, on je imao vremena da se namesti kako želi, svima je bilo jasno šta će uslediti, ali ni to nije bilo dovoljno Jurčenku da zaustavi projektil.

Kada je pao taj bedem gostiju, Ukrajinci su ih do kraja dotukli. Karavajev je duplirao prednost, a konačanih 3:0 postavio je Mikolenko u 84. minutu.

I sa jednom odloženom utakmicom Ukrajina je prva na tabeli i kuca na vrata selidbe u višu klasu Lige nacija.

LIGA NACIJA (B DIVIZIJA) – 3. KOLO

Grupa 1, subota

Ukrajina – Jermenija  3:0 (0:0)

/Malinovski 61, Karavaev 77, Mikolenko 84/

18.00: (2,90) Republika Irska (2,85) Škotska (2,80)

 



tagovi

Liga nacijareprezentacija Ukrajinereprezentacija Jermenije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara