Navijači Ukrajine (©Reuters)
Navijači Ukrajine (©Reuters)

Ukrajinski klubovi domaćini u Poljskoj

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.06.22. | 10:39

Ova vest mogla bi da kači Partizan, Čukarički i Radnički iz Niša

Dobro je poznato s kakvim problemima se susreće ukrajinski fudbal već godinama. Zbog ratnog stanja u državi, Šahtjor je 2014. bio primoran da napusti Donjeck pa je prethodnih sezona bio podstanar u Lavovu, Harkovu i Kijevu. U glavnom gradu je igrao na stadionu najvećeg rivala Dinama, ali sada su i jedni i drugi u potrazi za novim domom, kao i svi ostali ukrajinski klubovi.

Po inofrmacijama iz Poljske, petorka koja će predstavljati Ukrajinu na međunarodnoj sceni sledeće sezone biće domaćin svojim rivalima u toj zemlji.

Izabrane vesti

Navodono su ostale samo formalnosti kako bi odluka postala zvanična, ali i to da se izaberu stadioni na kojima će Šahtjor, Dinamo, Dnjepar, Zorja i Vorskla dočekivati protivnike u UEFA takmičenjima. Opcija je trenutno nekoliko, a velike su šanse da će Legija iz Varšave ustupiti svoj dom vodećem dvojcu ukrajinskog fudbala. Kada je reč o nacionalnom prvenstvu i dalje je neizvesno da li će i kako ono biti odigrano za sezonu 2022/23.

Šahtjor se kao prvoplasiran na tabeli u trenutku prekida (dva boda više od Dinama posle 18 kola) plasirao direktno u grupnu fazu Ligu šampiona, dok će tim iz Kijeva to pokušati da ostvari kroz kvalifikacije koje počinje od druge runde. S obzirom na to da plavo-beli neće ići stazom šampiona, ne postoji mogućnost da se sastanu sa Crvenom zvezdom.

Za razliku od crveno-belih, Partizan, Čukarički i Radnički iz Niša potencijalno mogu na gostovanje u Poljsku nekom od ukrajinskih predstavnika. Dnjepar počinje sezonu u plej-ofu za Ligu Evrope, Zorja iz Luganska kreće od trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencije, a Vorskla iz Poltave od drugog.


tagovi

UkrajinaŠahtjor DonjeckDinamo Kijevkvalifikacije za Ligu EvropeKvalifikacije za Ligu konferencijekvalifikacije za Ligu šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara