Anel Ahmedhodžić u dresu Bordoa (©twitter.com/girondins)
Anel Ahmedhodžić u dresu Bordoa (©twitter.com/girondins)

Umesto Milana i Atalante, Ahmedhodžić u Bordou: Pozajmica sa pravom otkupa za 4.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.02.22. | 00:01

Transfer i zvanično potvrđen

Talentovani štoper Malmea Anel Ahmedhodžić preselio se u Bordo na pozajmicu sa pravom otkupa za 4.000.000 evra. Švedski klub je tražio i do 10.000.000 evra za njegove usluge, zainteresovani klubovi poput Atalante i Milana to nisu bili spremni da plate, na kraju je ispod cene završio na Matmut Atlantiku. Na njegovom angažovanju insistirao je trener Žirondinaca, rođeni Sarajlija Vladimir Petković.

Bordo se aktivirao u smiraj pijace, svestan da su mu neophodna pojačanja kako bi izbegao borbu za opstanak. Prva želja za ojačavanje defanzivnog bedema bio je Fil Džons iz Mančester junajteda, ali je engleski štoper odbio da se preseli u Francusku. Tako su se Žirondinci okrenuli Ahmedhodžiću i vrlo brzo kompletirali transfer.

Izabrane vesti

Za talentovanog centralnog defanzivca iz Bosne i Hercegovine interesovanje su pokazali i klubovi poput Brentforda, PSV Ajndhovena i Remsa. Njegov otac je potvrdio da postoji interesovanje Milanai da je želja mladog fudbalera da zaigra u Seriji A. Pisalo se i da je Atalanta spremila 8.000.000 evra za njegove usluge, ali na kraju do realizacije transfera nije došlo. Bordo će narednog leta moći da ga otkupi za duplo manju cifru.

Ahmedhodžić je profesionalnu karijeru počeo u Notingem Forestu, da bi se posle tri godine u Engleskoj preselio u Malme. Postao je standardan prvotimac švedskog tima, sa kojim je osvojio i dve šampionske titule.

Iako je u januaru 2020. godine debitovao za seniorsku reprezentaciju Švedske u prijateljskoj utakmici sa Moldavijom, već u septembru iste godine je podneo zahtev FIFA kako bi dobio pravu da ubuduće ipak brani boje Bosne i Hercegovine. Za selekciju BiH debitovao je u oktobru na meču Lige nacija protiv Severne Irske i do sada je upisao 12 nastupa i postigao jedan pogodak.

Interesantno je da je angažovanje 22-godišnjeg štopera Bordo potvrdio objavljivanjem njegovih ocena u popularnoj fudbalskoj simulaciji Football Manager.



tagovi

Anel AhmedhodžićMalmeBordoZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara