{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Srbija takmičenje u Trstu završila bez boda, sa gol razlikom 1:10
Umesto titule prvaka, titula najgoreg tima na EP

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta sa Evropskog prvenstva)

Konačna gol razlika možda najbolje oslikava učinak Srbije na Evropskom prvenstvu. Na skali od jedan do deset Srbija je igrala za čistog keca. Tako i u prva dva kola, tako i na koncu grupne faze takmičenja protiv Danske. Srbija hendikepirana odsustvom petorice igrača – i još više odsustvom plana u igri – sa Italijom se oprostila porazom od Danaca - 0:2. Bar nije primila i treći gol i razbesnela domaćine, koji su ovako sačuvali status najbolje drugoplasirane ekipe, barem do sutrašnje završnice u Grupi C.

Danska je ispala, posto bi je u igri zadržala samo samo pobeda sa tri gola razlike. Srbija joj se nudila, ali Danci nisu bili tako efikasni kao Nemci. “Krivica” i na Draganu Rosiću, koji je među stativama odmenio Borisa Radunovića i opet je golman bio naš najbolji igrač. Valjda to sve govori o igri izabranika Gorana Đorovića na tri utakmice u Trstu, mada je večeras makar bilo u naznakama, posebno u drugom poluvremenu, iako bi opravdanje mogli da potraže u povredama Jovanovića, Gajića, Markovića, Lutovca i suspenziji Milenkovića. Samo da ga potraže. Od javnosti ga sigurno ne bi dobili.


DANSKA - SRBIJA 2:0 (1:0)
/Brun Larsen 21, Rasmusen 51/

Stadion: Nereo Roko u Trstu. Gledalaca: 4.543. Sudija: Aleksej Kulbakov (Belorusija).

 Danska (4-3-3): Iversen - Kristensen, Sorensen (od 82. Vind), Rasmusen, Mele - Kofod Andersen, Nelson, Biling - Olsen (od 76. Delund), Drejer (od 68. Skov), Brun Larsen.

Srbija (4-4-2): Rosić - Terzić, Babić, Mašović, Bogosavac - Ranđelović, Račić, Lukić, Radonjić (od 60. minuta Adžić) - Zlatanović, Šaponjić (od 80. Joveljić).


Pokušao je selektor još na početku da iskoristi to što su Danci morali da pojure pobedu sa tri gola razlike kako bi bili u konkurenciji za najbolji tim na listi drugoplasiranih, ali promena formacije na 4-4-2 stvorila je samo dodatnu konfuziju u igri. I protiv Danske smo često gledali naše igrače kako jedni drugima nezadovoljno pokazuju ko gde treba da stoji, nedostajalo je pre svega komunikacije između štopera i centralnih veznih.

Ta dvojica napadača – Ivan Šaponjić i Igor Zlatanović – ponovo su bili odsečeni jer nije imao ko da im doturi loptu mada je Nemanja Radonjić bio raspoložen za igru i pretio po desnoj strani terena. Po levoj smo bili hendikepirani odsustvom klasičnog beka za tu stranu, Aleksa Terzić je igrao na kontra nogu, pa je u ofanzivi bio neupotrebljiv što je iz igre izbacilo i Lazara Ranđelovića.

Preko te leve strane smo primili i gol. Uroš Račić nije bio ni blizu Jakuba Brun LarsenaTerzić je izleteo sa svoje pozicije i ostavio samog danskog beka Joakima MeleaErhan Mašović je kasnio da mu izađe u šut i Dragan Rosić je u tom 21. minutu bio nemoćan.

Spasio nas je doduše u 45. kada je Brun Larsen protnuo loptu pored Mašovića i izleteo sam na Rosića, samo da bi golman lučanske Mladosti taj udarac pravovremenim istrčavanjem sa gol linije izbacio u korner. Visili smo i u 14. minutu, kada je Srđan Babić morao da pokriva dvojicu pa je zakasnio za Brun Larsenom žaleći se na pozicioniranje Saše Lukića.

Na drugoj strani, možemo da žalimo zbog šanse za Ivana Šaponjića iz 20. minuta kada je posle odlične kontre Lukića i Radonjića iz prve nekontrolisano tukao. U 38. minutu je Radonjić sam sebi stvorio prostor za šut, odbranio je to Danijel Iversen.

Ako ćemo ipak o najvećem problem u igri srpskog tima moramo da se vratimo na defanzivu. Novi dokaz u 50. minutu kada smo posle kornera sa desne strane primili gol zbog kojeg bi padale ćuške i u kadetskoj selekciji. Celim tokom turnira, u stvari naša je odbrana delovala poput švajcarskog sira.

Kad su se Danci u drugom poluvremenu preorjentisali na sistem sa trojicom pozadi, jer morali su da krenu na tri gola, dobili smo i nešto prostora napred, Račić se malo opustio, dva puta spojio sa golom prvo Ranđelovića, pa rezervistu Luku Adžića, ali nije bilo koncetracije, pa kod udarca ovog drugog ni sreće, pošto je lopta uzdrmala prečku.

Mada, kako smo igrali tokom celog takmičenja ništa više od ovog nismo zaslužili. Kućama idemo sa nulom na bodovnom kontu. Srazmerno igri koju smo prikazali.

EVROPSKO PRVENSTVO U21 - 3. KOLO

Grupa A

Subota
Španija M21 - Poljska M21 5:0 (3:0)
/Fornals 17, Ojarzabal 35, Ruiz 39, Sebaljos 71, Majoral 90/

Belgija M21 - Italija M21 1:3 (0:1)
/Verhaeren 79 - Barela 44, Kutrone 53, Kjeza 89/

Grupa B

Nedelja
Austrija M21 - Nemačka M21 1:1 (1:1)
/Danso 24. penal - Valdšmit 14/

Danska M21 - Srbija M21 2:0 (1:0)
/Brun Larsen 21, Rasmusen 51/

Grupa C

Ponedeljak
21.00: (4,90) Hrvatska M21 (3,60) Engleska M21 (1,75)
21.00: (2,45) Francuska M21 (2,00) Rumunija M21 (6,50)

*** kvote su podložne promenama

Foto: UEFA

Najnovije vesti


×