Dan Petresku (©Reuters)
Dan Petresku (©Reuters)

Univerzitatea bacila rukavicu Klužu

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.07.20. | 13:07

Šampion nema prava na kiks ako želi da ostane u trci za titulom sa ekipom iz Krajove. Zaljuljala se klupa Danu Petreskuu

Očekivao je Kluž pomoć FCSB-a u nedelju, ali je tim iz Bukurešta poražen u Krajovi od lidera Univerzitatee sa 2:1. Šampion ima četiri boda manje od tima italijanskog trenera Kristijana Bergodija. Domaćin nema pravo na kiks danas (19.30) protiv najslabije ekipe u plej-ofu, Gaz Metana.

Kluž je bio najbolji u većem delu sezone, bio je lider, ali su u plej-ofu kola krenula nizbrdo, pogotovo posle poraza na svom terenu od Univerzitatee sa 3:2. Prošle nedelje ni dva gola prednosti u Đurđu nije bilo dovoljno za trijumf protiv Astre (2:2).

Izabrane vesti

Na udaru je legenda rumunskog fudbala, trener Kluža Dan Petresku. Priča se o odlasku iskusnog stručnjaka. I on priznaje da je ekipa izgubila indentitet, da igra loše u finišu sezone.

"U fudbalu je sve moguće. Moram da budem na sve spreman. Imam ugovor na još dve godine, ali ja ne donosim odluke. Da li ostajem ili ne zavisi od Uprave, ali i od rezultata“, rekao je Petresku na konferenciji za novinare pred duel sa Gaz Metanom, prenosi Digisport.

Gosti u Transilvaniju stižu u lošem raspoloženju, sa sedam mečeva u nizu bez trijumfa. Osvojena su samo tri boda. Kluž je poslednje dve utakmice igrao sa mnogo golova. Na obe je bilo 4+.

Ove sezone u tri utakmice u šampionatu Rumunije, Gaz Metan nije dao gol Klužu. Šampion je na svom terenu slavio sa 3:0, dok nije bilo pogodaka na oba susreta u Medijasu. Na čak 13 poslednjih utakmica Gaz Metan nije pobedio šampiona.

Ako ne bude iznenađenje do kraja sezone, u poslednjem kolu bi mogla da padne odluka o tituli, kada Univerzitate na svom stadionu dočekuje Kluž koji je bio najbolji u ligi prethodne dve sezone.

RUMUNIJA 1, PLEJ-OF - 7. KOLO

Petak

Botošani - Astra 0:0

Nedelja

Univerzitatea Krajova - FSCB 2:1 (1:1)

/Kikaldau 24pen, Nestor 55pen - Kristea 37/

Ponedeljak

19.30: (1,23) Kluž (6,25) Gaz Metan (13,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

KlužGaz MetanRumunija 1RumunijaDan Petresku

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara