Mornar mora da „upeca“ Krku

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.03.20. | 09:19

Košarkaši sa crnogorskog primorja imaju zicer na domaćem terenu protiv Slovenaca (18.00)

Ulazimo u neverovatno uzbudljivu završnicu sezone u ABA ligi. Još nepuna dva kola preostala su do samog kraja i čini se da će samo nijanse odlučiti oko toga ko će se na kraju naći u plej-ofu, a ko će na kraju morati da kroz baraž traži opstanak među najboljima. Mornar svakako konkuriše za jedno od prva četiri mesta, dok će sa druge strane klub iz Novog Mesta morati da ide na pobedu kako bi napravio veliki korak napred u odnosu na Megu i Cibonu (18.00).

Činilo se da ne postoji nikakva šansa da se Krka nađe u borbi za opstanak nakon one serije odličnih rezultata sredinom sezone kada su u „Leonu Štuklju“ padali favoriti poput Crvene zvezde i Budućnosti. Međutim, povreda Glena Kouzija zaustavila je tim Vladimira Anzulovića, koji se od tada potpuno raspao i polako, ali sigurno gleda ka sve većoj rupi.

Izabrane vesti

Sa druge strane, Mornar je trijumfom protiv Crvene zvezde pre pauze zbog nacionalnih kupova potvrdio da će se do samog kraja boriti za mesto koje vodi u plej-of. Mnogi su još na početku sezone nagovestili da bi Barani mogli da se nađu među najboljima, ali se nakon serije lošijih rezultata, sve to pomalo ohladilo. Ruku na srce, tim Mihaila Pavićevića zaigrao je najbolje kada je to bilo najpotrebnije, pa stoga ne čudi što se klub ponovo nalazi u situaciji da od sebe zavisi da li će se naći u završnici.

Serija stranaca prošla je kroz Bar ove sezone, počev od Džejkoba Pulena i Dereka Nidama, preko Lensa Herisa, Ajzeje Vajtheda, Antabije Volera, Darija Hanta… Mnogi su govorili da jedna lopta „neće biti dovoljna“ da se nahrane svi ovi košarkaši, ali je Pavićević uspeo da uklopi sve i napravi određeni sistem koji funkcioniše.

Prvi deo sezone doneo nam je relativno laku pobedu Mornara u Novom Mestu (67:76) u meču u kojem je kod večerašnjeg domaćina dominirao tandem Džejkob PulenMilko Bjelica. Prvi je ubacio 21 poen uz po četiri skoka i asistencije, dok je drugi došao do 20 poena uz šest uhvaćenih lopti.

ABA LIGA - 21. KOLO

Petak
Igokea - Cibona 84:97
/Lešić 15 - Novačić 16/

Subota
17.00: (1,15) Mornar Bar (20,0) Krka (6,00)

Nedelja
18.00: (1,60) Zadar (14,5) Primorska (2,55)

Ponedeljak
17.00: (6,00) FMP Železnik (20,0) Crvena zvezda (1,15)
19.00: (1,70) Cedevita Olimpija (14,5) Budućnost (2,30)
21.00: (1,10) Partizan (23,0) Mega Bemaks (7,50)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: ABA Budućnost VOLI


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara