Bogosavac u timu kola u Rusiji (©Twitter/premierliga.ru)
Bogosavac u timu kola u Rusiji (©Twitter/premierliga.ru)

Uprkos porazu od 0:3 - Bogosavac u timu kola u Rusiji

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.07.20. | 15:15

Drugi put u manje od mesec dana

Ne viđa se to svaki dan, da jedan igrač ostavi toliko dobar utisak da bude izabran u tim kola cele lige iako je njegov tim izgubio i to ubedljivo. Međutim, upravo se to dogodilo Miroslavu Bogosavcu posle poraza njegovog Ahmata na gostovanju kod moskovskog Spartaka od 0:3. Svejedno, Bogosavac je izabran u najbolji tim 29. kola ruske Premijer lige.

Mesto u timu doneli su mu parametri prikazani na platformi InStat, a po kojoj je Bogosavac, između ostalog, dobio 75 odsto duela – šest od osam – više nego bilo koji drugi levi bek u ligi.

Izabrane vesti

Podsetimo, Bogosavac je bio uvršten i u najbolji tim 23. kola ruskog prvenstva što će reći da se prilično brzo privikao na Grozni. Zato je uostalom Ahmat i aktivirao klauzulu po kojoj je za 400.000 evra otkupio ugovor 23-godišnjeg levog beka od Čukaričkog.

Posle ovakvih izdanja Bogosavca u Rusiji možemo da se zapitamo i da li su ga se Brđani olako odrekli, jer sasvim je jasno da je Premijer liga ipak značajno jače takmičenje od prvenstva Srbije, a Bogosavac se po svemu sudeći odlično snašao, pa će tamo i ostati.

Kolo pre kraja sezone njegov Ahmat ima tri boda više od Krila Sovjetov i Tambova, ali i bolji učinak u međusobnim duelima sa oba kluba pa se pitanje opstanka u eliti ne postavlja.



tagovi

Miroslav Bogosavac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara