Uroš Spajić (©Reuters)
Uroš Spajić (©Reuters)

Uroš Spajić na pola puta do Bešiktaša, otkupna klauzula poslednja prepreka

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.06.21. | 16:51

Krasnodar traži da bude obavezni, Turci bi da bude fakultativna

Prošle godine je Krasnodar doneo neočekivanu odluku da Uroša Spajića pošalje na pozajmicu u Fajnord. Nije im se taj potez baš isplatio, ruski Bikovi su odigrali jako slabu sezonu, odbrana im je bila toliko porozna da na novi plasman u Evropu nisu mogli ni da pomisle.

I izgleda da u Krasnodaru nisu naučili lekciju, jer su ponovo spremni da puste Spajića na pozajmicu. Ovog puta na drugi kraj Evrope – u Tursku.

Izabrane vesti

Kako piše BeIN Sport, Bešiktaš je ozbiljno zagrizao da dovede Uroša Spajića i uveliko je u pregovorima sa Rusima. Dosta toga je već dogovoreno, moglo bi se reći da je srpski fudbaler jednom nogom u Istanbulu, samo jedna stavka još sprečava da se posao zaključi.

Bešiktaš će dati 500.000 evra za pozajmicu za godinu dana, ali je razlika u mišljenjima šta će biti posle toga. Krasnodar traži da se u ugovor uvrsti klauzula o obaveznom otkupu u junu 2022. godine. Visina sume još nije utvrđena, ali su Rusi doveli Spajića pre tri godine iz Anderlehta za 6.000.000 evra, pa se nadaju da bi mogli bar polovinu od toga da vrate.

Turci, pak, traže da klauzula o otkupu za godinu dana bude – fakultativna. Da Bešiktaš može da je iskoristi, ali i da ne mora. I oko toga se sada lome koplja...

Spajić je u dresu Krasnodara odigrao 65 utakmica i postigao gol. Prošle sezone u Holandiji je skupio 27 nastupa za Fajnord. Gde god je bio, igrao je standardno u prvoj postavi. Zašto valja klubu iz Roterdama ili Bešiktašu, a Rusi su spremni da ga se odreknu, to samo oni znaju...


tagovi

BešiktašTurskaUroš Spajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara