Spajić (©Starsport)
Spajić (©Starsport)

Uroš Spajić: Ne pamtim ovakvu atmosferu i samopouzdanje reprezentacije

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.03.22. | 13:46

„Nema nestrpljenja, uživamo u trenutku“, kaže štoper Srbije

Dok na sve četiri strane Evrope bude sve pucalo u utakmicama baraža za Svetsko prvenstvo, pa čak i između Italije i Portugalije jedan tim će ostati kod kuće, u taboru Srbije je – bonaca.

Široki osmesi, mir, tišina, nirvana. Nikada niko Orlovima ništa poklonio nije, za ovu blaženu situaciju zaslužni su sami, osvojili su je pobedom u Lisabonu, gde su sebi vizirali pasoše za Katar.

Izabrane vesti

I dok su drugi budu znojili i drhtali u baražu, Srbija će igrati u četvrtak prijateljski meč sa Mađarskom, a onda 29. marta sa Danskom.

„Uživamo u trenutno. Oseća se lepa atmosfera. Nastavljamo niz utakmica. Čekaju na dva lepa prijateljska meča, dobri protivnici, dobri tereni. A, u junu kada krene Liga nacija biće ozbiljniji izazovi, veći značaj. Treba ići korak po korak, uživati u trenutku“, poručuje Uroš Spajić.

Bez obzira što su predstojeći mečevi prijateljskog karaktera, Spajić najavljuje da će Srbija igrati kao da su takmičarski.

Kada igraš za reprezentaciju, uvek imaš imperativ da daš sve od sebe, da pokažeš kvalitet. Ovo je situacija koju odavno nismo imali, da dolazimo svi srećni i zadovoljni, da nema tenzije. Ne pamtim ovakvu atmosferu, kao i kvalitet i samopouzdanje u državnom timu. Imamo kvalitet, to smo pokazali, ali ne treba da umišljamo da smo ne znam šta uradili. Samo da nastavimo i da koračamo napred. Momci će izgarati bilo da je prijateljska ili zvanična utakmica, bićemo u potpunosti spremni za Katar“.

Drugi prijateljski susret će biti sa Danskom, za koju će igrati Kristijan Eriksen, čovek koji je „pobedio smrt“ na prethodnom Evropskom prvenstvu, kada je imao srčani udar na terenu.

„Eriksenu se divim! Na tome šta je sve prošao i na tome koliko pokazuje koliko voli fudbal, jer nema nameru da prestane da igra. Da bog da zdravlja, da sve bude ok, da se nikad ne ponovi“.

Kada je žreb za mundijalske grupe u pitanju, Spajić ga čeka bez nestrpljenja, potpuno ravnodušno.

„Nemamo protivnika ni kojeg bih želeo da izvučemo, kao ni nekog kojeg ne bih voleo. Bitno je da mi verujemo u nas, jer smo pokazali kvalitet. Ko god da nam dođe, naše su šanse jako dobre, jer imamo dobru ekipu“, smatra Uroš Spajić.



tagovi

Uroš Spajićfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara