Uroš Đurđević (Reuters)
Uroš Đurđević (Reuters)

Uroš Đurđević se “ohladio” od reprezentacije, selektor hoće da ga zove

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.02.22. | 16:09

Napadač želi da igra za klub umesto za Crnu Goru

Pre nešto manje od godinu dana je Uroš Đurđević podigao prašinu na ovim prostorima odlukom da promeni fudbalsko državljanstvo. Smatrao je da ga u Srbiji ne cene koliko bi trebalo pa je odlučio da zaigra za selekciju Crne Gore gde je dočekan kao veliko pojačanje.

Bilo je to vreme kada je nekadašnji zlatni Orlić iz Litvanije rešetao mreže u dresu Sportinga u drugoj ligi Španije. Sezonu je završio kao drugi strelac lige sa 22 gola. Jedan manje od Raula de Tomasa iz Espanjola.

Izabrane vesti

Godinu dana kasnije, Đurđević više ne trese mreže u Hihonu, a čini se da je izgubio volju da igra za reprezentaciju popularnih Sokolova.

“Mislim da će biti šansa da ostanem ovde, jer želim da igram svaku utakmicu sa Sportingom, rekao je Đurđević za lokalne medije u Španiji.

Njegove reči su se odnosile na predstojeći FIFA termin za reprezentaciju u drugoj polovini marta. Crnu Goru očekuju prijateljski mečevi protiv Jermenije i Grčke a Đurđević bi radije da ostane u u Hihonu s obzirom da drugoligaška takmičenja ne podležu FIFA terminima i nastavljaju se bez problema dok igraju reprezentacije.

Ipak, u reprezentaciji Crne Gore ne vide stvari tako i žele da vide Đurđevića u dresu Sokolova. Oni su još jesenas imali “okršaj” sa Sportingom koji nije želeo da pusti igrača na reprezentativno okupljanje.

“Moja namera je da ga pozovem. Ako ste pozvani, klub je dužan da pusti igrača. Pravilo važi za sve. Đuka je jedan od naših prvih napadača, jedan od najvažnijih igrača u reprezentaciji”, rekao je crnogorski selektor Miodrag Radulović.

Đurđević je za reprezentaciju Crne Gore odigrao sedam utakmica i nije postigao nijedan gol. Srpski selektor Dragan Stojković Piksi je posle Đurđevićeve odluke da izabere Crnu Goru i ne čeka njegov poziv, bio prilično ravnodušan:

“A, što, je li neko čudo? Ništa nije ispušteno. Možda umesto Aleksandra Mitrovića!? Vlahovića ili Jovića? Ne znam gde ga vidite. Nemojte da pravimo od muve magarca. Niti smo ga izgubili, niti je on nas izgubio. Dobar je igrač, ali ne vidim to kao nešto što je izgubljeno”, rekao je tada Piksi.

Đurđević u dresu Sportinga ove sezone beleži slabije partije nego prošle. Tim iz Hihona je na 15 mestu u Segundi bez nekih ozbiljnijih šansi da uđe u plej-of, ali i bez rizika za ispadanje. Đurđević je na 24 prvenstvena meča ove sezone postigao osam golova.


tagovi

Uroš Đurđevićreprezentacija Crne Gore

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara