©Reuters
©Reuters

Uspela premijera filma "Barsa bez Mesija", Sosijedadu premalo tri minuta ozbiljnog fudbala

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.08.21. | 22:02

Ekipa Ronalda Kumana preslišala ekipu iz San Sebastijana na otvaranju sezone, dva gola i asistencija Martina Brajtvajta - 4:2

Premijera fudbalske predstave bez Lionela Mesija u glavnoj ulozi bila je više nego uspešna za Barselonu. Verovatno mnogo bolja nego što su mnogi očekivali, a posebno se nisu nadali da će glavnog "glumca" zaigrati Martin Brajtvajt. Danski reprezentativac je bio najistaknutiji pojedinac u vrlo razigranoj ekipi Ronalda Kumana, postigao je dva gola i asistirao Serđiju Robertu prilikom postavljanja konačnog rezultata u nadoknadi vremena - 4:2 (2:0).

Sosijedadu, od kojeg se očekivalo mnogo više na Nou Kampu, nije bilo dovoljno praktično samo tri minuta ozbiljnog fudbala da izbegne poraz od znatno boljeg protivnika. Mladi Lobete Sijenfuegos (20) je u 82. minutu smanjio na 3:1, dok je tri minuta kasnije Ojarzabal majstorski pogodio iz slobodnog udarca i potpuno vratio neizvesnost u meč. Ipak, sve ubrzo bilo rešeno zahvaljujući igraču utakmice Martinu Brajtvajtu, koji je odlično protutnjao po desnom boku, a onda na drugoj stativi pronašao Roberta.

Izabrane vesti

Memfis Depaj nije pravio nikakve čudesne majstorije na otvaranju sezone, ali je pružio ozbiljan doprinos potpunoj dominaciji Kumanovog tima u najvećem delu ovog meča. Odlični Holanđanin je bio direktno odgovoran za otključavanje brave u protivničkoj odbrani, pošto je u 19. minutu iz prekida pogodio Đerara Pikea "u trepavicu", pa iskusnom štoperu nije bilo teško da zatrese Netovu mrežu. Pošteno se tada Depaj odužio jednom od kapitena ekipe, koji je pristankom na smanjenje primanja, bio direktno zaslužan za njegovu registaciju pred početak sezone.

Brajtvajt je svoje požrtvovanje krunisao u nadoknadi prvog poluvremena, kada je odlično reagovao na centaršut Frenkija de Jonga i glavom duplirao prednost svog tima. Danac je na pravom mestu bio i u 59. minutu, kada je naleteo na odbijenu loptu i zakucao loptu u Sosijedadovu mrežu.

Tada je izgledalo da je priča na Nou Kampu potpuno završena, Barselona je dugo u potpunosti držala meč pod kontrolom i bila bliža četvrtom, nego Sosijedad prvom golu. Ipak, veliki pad koncentracije u finišu umalo je ozbiljno koštao Kumanov tim.

Najveći deo posla u situaciji kod progotka Sijenfuegosa u 82. minutu odradio je još mlađi Ander Barenetčea (19), koji je prošao kroz dvojicu igrača Barselone i pronašao svog saigrača na suprotnoj strani. Za potez utakmice bio je odgovoran lider ovog tima Mikel Ojarzabal. Igrač koji je ovog leta igrao na Evropskom prvenstvu i Olimpijskim igrama, perfektno je izveo slobodan udarac sa 22-23 metra udaljenosti i pogodio same rašnje gola na kojem je stajao nemoćni Ter Štegen.

Ipak, to je bilo sve od nedovoljno ubedljivog sastava Imanola Alguasila. Barselona je ponovo dodala gas i ubrzo rešila čitav posao. Katalonci u narednom kolu gostuju Atletik Bilbau, dok će Sosijedad imati popravni protiv Rajo Valjekana na svom terenu.


ŠPANIJA 1 - 1. KOLO

Petak

Valensija - Hetafe 1:0 (1:0)

/Sole 11pen/

Subota

Kadiz - Levante 1:1 (0:1)

/Espino 90 - Morales 39/

Majorka - Betis 1:1 (1:0)

/Olivan 25 - Rejna ag 59/

Alaves - Real Madrid 1:4 (0:0)

/Hoselu 65 pen - Benzema 48, 62, Načo 56, Vinisijus 90+2/

Osasuna - Espanjol 0:0

Nedelja

Selta - Atletiko Madrid 1:2 (0:1)

/Aspas 59pen - Korea 23, 64/

Barselona - Sosijedad 4:2 (2:0)

/Pike 19, Brajtvajt 45+2, 59, Roberto 90+1 - Sijenfuegos 82, Ojarzabal 85/

22.15: (1,50) Sevilja (4,10) Rajo Valjekano (7,00)

Ponedeljak

20.00: (1,60) Viljareal (3,80) Granada (6,00)

22.00: (3,80) Elče (3,10) Atletik Bilbao (2,15)



tagovi

Martin BrajtvajtLionel MesiRonald Kuman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara