Muktar Dijakabi (©AFP)
Muktar Dijakabi (©AFP)

Valensija na Jaremčukov pogon, Hetafe na Latasin, Espanjol opet koban po Valjadolid (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.12.23. | 23:22

Bez iznenađenja u Kupu Kralja

Često je u prošlosti Kup kralja znao da donese velika iznenađenja, da niželigašima podari čarobnu noć. Ne i ove večeri. Članovi Primere nisu dopustili iznenađenje, prošli su i Valensija i Hetafe.

Slepi miševi su leteli na pogon Romana Jaremčuka, izbacili su Arosu (1:0), dok je Huanmi Latasa nosio Hetafe protiv Atseneta (2:1). Nije ubedljivo, bilo je muka i ozbiljnih poteškoća, naročito u slučaju kluba iz predgrađa Madrida, ali jedino što će pamtiti je prolaz.

Izabrane vesti

Ukrajinac je postigao prvenac od dolaska na Mestalju. Mesecima je bio u drugom planu, nije imao veliko poverenje Rubena Barahe. Dobio je šansu u Kupu kralja da pokaže šta zna, da utiče na trenera da promeni mišljenje i uspeo je da poboljša svoju poziciju. Otvorio je Aroso u uvodnih deset minuta i, ispostaviće se, postigao pobedonosni pogodak.

Hetafe je imao znatno više problema na gostovanju od Valensije i može da zahvali Huanmiju Latasi što je otišao dalje. Pretplatio se momak koji je stigao iz Real Madrida na golove u Kupu kralja. Tresao je mrežu u prethodnoj rundi, većeras spakovao dva komada i raspršio snove domaćina. Stefan Mitrović, Nemanja Maksimović i saigrači nisu mogli da budu spokojni do poslednjeg sudijskog zvižduka.

U četvrtu rundu Kupa kralja plasirao se i Espanjol. Neće biti dobro igračima Espanjola kada idući put vide klub iz Barselone, jer već dva puta ih je direktan konkurent za promociju u primeru tukao ove sezone. Prvo u drugom rangu španskog fudbala, pa u najmasovnijem takmičenju – 3:1 (2:0).

Od početka sezone Hofre je dao dva gola, samo večeras – takođe dva! Utabao je put Espanjolu, međutim, trebalo je neko i da pečatira prolaz. Israel Salasar j edao nadu gostima, da bi se klubu sa Zorilje ponovo javila njegova noćna mora. Havi Puado je u ligi presudio Valjadolidu, učinio je to najbolji strelac Espanjola i u Kupu Kralja. I to u 96. minutu.

KUP KRALJA – 3. KOLO:

Utorak

Atseneta – Hetafe 1:2 (0:0)

/Gorća 56 – Latasa 53, 74/

Arosa – Valensija 0:1 (0:1)

/Jaremčuk 8/

Kasteljon – Real Ovijedo 2:1 (1:0)

/Suero 40, Groning 49 – Alemao 56/

Espanjol – Real Valjadolid 3:1 (2:0)

/Hofre 24, 43, Puado 90+6 – Salasar 82/


tagovi

Kup kraljaValensijaHetafeValjadolidEspanjol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara