Markos Ljorente i Valensijini Hose Luis Gaja i Karols Soler (AFP)
Markos Ljorente i Valensijini Hose Luis Gaja i Karols Soler (AFP)

Valensija ponudila Barseloni dva igrača i traži joj 60.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.05.22. | 18:44

Toliko žele Slepi miševi za Gaju i Solera, mada im se dopadaju neki igrači Katalonaca, ponajviše Martin Brajtvajt

Vest dana iz vizure španskih sportskih medija je svakako sastanak prvog čoveka Barselone Đoana Lapote i prvog podpredsednika kluba Rafe Justea sa direktorskim parom Valensije u sastavu Anil Murti - Dži Lim. Zapravo, vest je to da je uprava kluba sa Mestalje ponudila da Kataloncima proda dvojac Karlos Soler - Hose Luis Gaja.

Zbog nepovoljne ekonomske situacije unutar kluba, Valensija prvenstveno mora da razmišlja o prodaji fudbalera i odlučila se da na tržište stavi dvojicu najskupljih proizvoda. Takvo rezonovanje u velikoj meri uslovila je i činjenica da ni Soler, ni Gaja, iako je bilo pokušaja, nisu prihvatili produžetak saradnje, da im ugovori ističu naredne godine i da je ovo poslednja prilika da klub koliko-toliko solidno zaradi njihovim prodajama.

Izabrane vesti

Doduše, Valensija se možda malo i precenila imajući u vidu da je, bar prema pisanju lokalnih medija tražila Kataloncima 60.000.000 evra, što je ovima bilo preskupo za dvojicu igrača sa kojima bi već od 1. januara 2023. godine imala pravo da dogovara lične uslove bez da se Valensija išta pita. Klubu sa Mestalje neophodno je da se do 30. juna u klupsku kasu slije najmanje 37.000.000 evra, pa će to verovatno ostaviti manevarski prostor Barseloni ukoliko bude želela da potpiše Gaju i Solera.

Španskim medijima je posebno zamiljiva bila činjenica da je baš u vreme kada su čelnici dva kluba ručali u jednom restoranu u Barseloni, Soler na instagramu objavio zajedničku fotografiju sa Gajom.

Gaja i Soler (Printscreen, instagramⒸCarlos10Soler)Gaja i Soler (Printscreen, instagramⒸCarlos10Soler)


Soler čija se tržišna vrednost procenjuje na 50.000.000 evra jeste igrač koji se dopada Barseloni, ali ga gigant sa Kamp Noua ne doživljava kao prvu alternativu u slučaju da Frenki De Jong ode ovog leta. Gaja je ponovo alternativa za levi bok, ali tek ukoliko ne uspe da se dogovori sa Čelsijem oko Markosa Alonsa. A Kataloncima se dopada i Ćavi Galan iz Selte.

Nema Valensija prostora za zacepljivanje nerealne cene. Naravno, fokus joj je na prodaji, ali takođe joj se dopadaju pojedini igrači Barse poput Martina Brajtvajta i Rikija Puća. Samim tim, nije nemoguće da klubovi osmisle neku vrstu trampe sa doplatom.


tagovi

BarselonaValensijahose luis gajaKarlos Soler

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara