Frenko de Jong
Frenko de Jong

Valverde rekao: Frenki i samo Frenki! Barsa čeka kraj kvalifikacija zbog De Jonga

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.07.18. | 11:21

Ajaksu ide 50.000.000, fudbaler neće ni da sluša druge ponude

Adrijen Rabio poslednjih dana prva tema kad se pomene Barselona. Čeka se da Pari Sen Žermen za 80.000.000 evra kupi Miralema Pjanića, pa da onda ustukne pred željom Rabioa da ode i konačno popusti pred Barsinim naletima. Međutim, katalonski Sport podseća da Blaugrana uporedo radi na još nekoliko projekata, a onaj koji trener Ernesto Valverde drži na vrhu liste prioriteta zove se – Frenki de Jong.

Preganjanje sa Ajaksom traje već mesecima, pošto su posle nekoliko sušnih sezona u Amsterdamu shvatili da kako znaju i umeju moraju da se ove sezone domognu Lige šampiona. Startuju u drugom kolu kvalifikacija protiv Šturma iz Graca, već u trećem krugu bi mogli da nalete na recimo moskovski Spartak ili Fenerbahče. U plej-ofu sigurno neće biti nosilac pa bi za rivala mogli da dobiju i Benfiku, Bazel, Dinamo iz Kijeva.

Izabrane vesti

Poenta je da Ajaksu predstoji težak put do evropske elite, koji bi postao još teži ako bi dozvolili 21-godišnjem vezisti da ode. Ali Valverde je impresioniran De Jongom. Dugoročno vidi ga kao naslednika Ivana Rakitića. I spreman je da čeka. Čak i kraj avgusta i evropskih kvalifikacija ako treba. Samo da De Jong dođe. Sam igrač je već pružio ruku Kataloncima i rekao da dolazi ili ovog ili sledećeg leta. Do tada neće ni uzimati druge opcije u razmatranje, a znate da smo vam već pisali o interesovanju PSŽ-a.

Što se tiče obeštećenja, Barsa je već odvojila 50.000.000 evra. S obzirom da De Jong – lično je razgovarao i sa Valverdeom -ne želi ni u jedan drugi klub Ajaks ne može previše da zateže.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Letnji prelazni rok 2018Frenki de Jong

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara