Valverde: Šta je problem što ne igra Mesi? I bez njega smo dobili Inter

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.12.19. | 21:04

„Igraćemo napadački“, uverava trener Barselone

Veliku uzbunu u svetu fudbala izazvala je odluka Ernestea Valverda da u Milan ne dovede Lionela Mesija i tako, praktično, olakša posao Interu pred završno kolo grupne faze Lige šampiona. Nerazurima samo pobeda nad Barselonom igra, donosi prolaz, bez obzira kako se zavši duel u Dortmundu, gde Borusija dočekuje prašku Slaviju.

Nemci su besni zbog „Mesija fore“, veliki broj fudbalskih stručnjaka smatra da je italijanski tim na ovaj način favorizovan, međutim, Katalonci ne vide ništa sporno u tome što Argentinca u utorak veče neće biti na tribinama stadiona „Đuzepe Meaca“.
Ne razumem u čemu je problem. Leo je lane bio na spisku putnika, a na kraju ostao na tribinama. Nije igrao protiv Intera prošle godine kod nas kad smo dobili. Nekad i bez njega može da ispadne dobro po Barsu, što i jeste bio slučaju u minula dva susreta sa Nerazurima. I bez Mesija opet ćemo svakako 11 igrača na terenu. Naravno da je Mesi bitan faktor, ali nedostajao nam je i na nekim prethodnim utakmicama, pa smo pobeđivali“, podseća Valverde.

Izabrane vesti

Pritom, ne otkriva zbog čega ne računa ovoga puta na dobitnika Zlatne lopte, mada je jedan od razloga verovatno zgusnut raspored, pošto prvak Španije narednog vikenda putuje u San Sebastijan, a u sredu 18. decembra igra na „Nou Kampu“ odluženi El Klasiko.
Razlog Mesijevog izostanka je unutrašnje pitanje kluba. Kao trener sam doneo odluku koju smatram najboljom“.

Barsa se kvalifikovala za nokaut fazu. Sa prvog mesta.
Inter igra da bi prošao dalje. Mi smo to već učinili, ali smo došli u Milano da igramo napadački. Prošle godine ovde nismo pobedili, probaćemo ovog puta. Moram da napomenem da smo u prethodne dve sezone oba puta osigurali nokaut fazu pre poslednje utakmice u grupi i oba puta smo dobili. Naša obaveza je da to učinimo još jednom. Obaveza prema klubu i ljudima koji nas podržavaju“, jasan je Ernesto Valverde, koji će napraviti dosta izmena u startnih 11, počev od golmana, pošto je potvrdio da će umesto Ter Štegena braniti Neto.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara