Radživ van La Para (©MN Press)
Radživ van La Para (©MN Press)

Van La Para: Zvezda mi još duguje, slučaj je pred FIFA

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.03.21. | 22:43

Niti će Crvena zvezda po lepom pamtiti Radživa van La Paru, niti Holanđanin period proveden u Beogradu. A veze još nisu definitvno prekinute...

Jedan od najvećih promašaja u istoriji Crvene zvezde za medije u domovini govorio je rastanku sa crveno-belima i otkrio da mu klub čiji je član bio od septembra 2019. do aprila 2020. i dalje duguje novac, zbog čega je u pomoć pozvao FIFA.

Bivši igrač Hadersfilda, kog su crveno-beli platili oko 1.200.000 evra, igrao je za godišnju platu od 500.000 evra, međutim, ono što je prikazivao na terenu bilo je ispod svakog nivoa. Vladan Milojević ga je koristio u mečevima Lige šampiona protiv Bajerna, Olimpijakosa i Totenhema, ali kako je vreme prolazilo dobijao je sve manju minutažu. Dejan Stanković je probao da ga prodrma tokom zimskih priprema na Kipru, ali ni on nije dobio povratnu reakciju pa ga je brzo otpisao i poručio mu da nađe novi klub.

Izabrane vesti

"Plata za prvi mesec mi je na vreme plaćena, ali ispostavilo se da je to bio sav novac koji sam dobio u Zvezdi i razlog zašto sam otišao posle šest meseci", izneo je La Para svoje viđenje razloga za prekid saradnje.

Tvrdi da je posle eliminacije iz Lige šampiona klub učinio sve da bi ga oterao.

"Trenirao sam sa prvim timom, ali samo tako što sam samostalno trčao krugove. Nisam mogao ništa više da uradim. Takmičenje nije jako i Zvezda je svake godine šampion s lakoćom. Posle pregovora u aprilu 2020. ponudio sam im da mi isplate jednu godišnju platu, što bi im uštedelo dve godine, ali nisu pristali. Dogovorili smo se da mi daju platu za osam meseci, Prva rata je uplaćena, ali druga nije i slučaj je sada pred FIFA", otkriva Holanđanin.

La Para je krajem prošle godine potpisao za Logronjes, ali se i u Španiji nije dugo zadržao. Trenutno je član nemačkog drugoligaša Virzburger Kikersa.



tagovi

Radživ van la ParaFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara