Foto: Reuters
Foto: Reuters

VAR sprečio prvi poraz Brazila: Ekvador zaigrao tek sa desetoricom, ali ni deseti put nije uspeo da savlada Karioke

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.01.22. | 00:21

Duel u Kitou završen bez pobednika (1:1)

Crveni kartoni, golovi, i napeta završnica u kojoj je poslenju reč dala video tehnologija. Na kraju, derbi 15. kola južnoameričkih kvalifikacija za svetsko prvenstvo između Ekvadora i Brazila okončan je remijem (1:1), te su Karioke nastavile dva impresivna niza bez poraza.

Duel Alisona i Presijada u trećem minutu nadoknade doneo je dilemu otklonjenu tek VAR analizom, a tehnologija je rekla da nema penala za domaćina. Uz najstrožu kaznu izostala je i pobeda Ekvadora koja bi prekinula niz od devet međusobnih duela bez slavlja izabranika Gustava Alfara, ali i okončala niz utakmica bez poraza Titeovog tima u kvalifikacijama za Katar.

Izabrane vesti

Brazil je vodeći pogodak postigao već u 6. minutu nakon kornera, a nespretnu reakciju odbrane rivala u gol je pretočio Kazemiro. Posao Brazilcima dodatno je olakšalo isključenje Aleksandera Domingeza u 15. minutu. Iskusni golman je neoprezno startovao i u želji da otkloni opasnost đonom udario u vrat Kunju te je potpuno opravdano zaradio direktno isključenje. Ipak, naboj koji je vladao, uprkos činjenici da su oba tima bez objektivnog pritiska ušla u meč, rezultirao je novim isključenjem samo pet minuta kasnije pošto je Emerson Rojal dobio drugi žuti karton. Defanzivac Karioka pri pokušaju da izbije loptu šutnuo je Mikaela Estradu i tako posle samo 20 minuta igre zaradio drugi žuti karton.

U igri deset na deset oba tima imala su svoje prilike međutim rezultat se nije menjao do 75. minuta kada je Ekvador stigao do izjednačenja iz kornera. Plata je izveo udarac iz ugla, a najspretniji pred golom rivala bio je štoper Feliks Tores koji je glavom sa prve stative prosledio loptu u mrežu.

Uzbuđenja na stadionu Rodrigo Paz Delgado dostigla su vrhunac u sudijskoj nadoknadi kada je Alison izbio loptu ispred Presijada, a potom i počistio ofanzivca Ekvadora. Prva reakcija kolumbijskog arbitra Roldana bila je da čuvaru mreže Brazila i Liverpula pokaže drugi žuti karton i dosudi jedanaestarec, međutim posle VAR analize opravdano je preinačio odluku te je Brazil i posle 14. susreta na putu do Katara ostao neporažen.

JUŽNA AMERIKA, KVALIFIKACIJE ZA SP U KATARU – 15. KOLO

Četvrtak

Ekvador - Brazil 1:1 (0:1)

/Tores 75 - Kazemiro 6/

Paragvaj - Urugvaj u toku

Petak

01.15: (2,75) Čile (3,05) Argentina (3,00)

22.00: (1,80) Kolumbija (3,60) Peru (5,20)

23.00: (1,70) Venecuela (3,80) Bolivija (5,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BrazilEkvador

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara