©Star Sport
©Star Sport

Veče efektnih golova u Subotici, IMT osvojio bod koji mu nije bio ni potreban za opstanak

Vreme čitanja: 4min | pet. 24.05.24. | 20:37

Utakmicu obeležila dva prelepa pogotka, Luke Lukovića i Voje Ubiparipa – 1:1

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Remi na severu Bačke i mirna luka za obe ekipe. Spartak je već ranije obezbedio opstanak, u seriji od sedam mečeva bez poraza su Subotičani dočekali gostovanje Traktorista. Bod je pre utakmice bio dovoljan gostima da opstanu, na kraju im zbog remija u Ivanjici nije bio neophodan, ali su stigli do njega, pa će debitant u elitnom rangu i sledeće sezone biti deo Mozzart Bet Superlige - 1:1 (0:0).

Izabrane vesti

Dva prelepa pogotka su obeležila utakmicu, teško će se izabrati koji je bolji. Prvo je Luka Luković doveo goste u prednost udarcem iz mrtog ugla, nakon čega je Vojo Ubiparip po ko zna koji put doneo bodove Spartaku strašnim volej udarcem. Na kraju, podela plena i miran odlazak na odmor za obe ekipe

Došli su gosti po bodove za opstanak i nisu kalkulisali. Mirni su i strpljivo čekali svoj šansu, čekajući da se otvori prostor iz kojeg bi pokušali da ugroze gol Aleksandra Vulića. Poveli su nakon sat vremena Traktoristi, diktirali tempo, ali nisu mogli da spreče majstoriju centarfora domaćih koji je time sprečio prvu pobedu IMT-a na strani nakon duže vremena. Od tima se oprostio kapiten Miloš Luković, koji će put Strazbura, a ispratio ga je rođeni brat prelepim golom. Podeliće titulu najboljeg strelca lige kapiten tima sa Novog Beograda, uz činjenicu da Mateus Saldanja ima više asistencija.

Miloš Kruščić je uspeo da ostvari neverovatan učinak. Od dolaska na klupu Plavih golubova nije ostetio ukus poraza. Nakon večerašnjeg remija, iskusni šef struke je stigao do osam utakmica u nizu bez poraza. Kompletan plej – aut su Subotičani odigrali bez poraza. Iako je danas promešao karte, dao šansu nekim mlađim igračima ili onima sa manjom minutažom, uspeo je Spartak na kraju da odoli i izbegne poraz. Kao i uvek, ništa ne može u redovima Subotičana bez Voje Ubiparipa.

Sporo otvaranje utakmice uz malo prilika, blagi ritam i više šansi za Spartak koji je tada bio konkretniji. Plavi golubovi su prvi zapretili, Marko Mijailović je glavom zakačio loptu posle centaršuta iz slobodnog udarca, ali je na mestu bio Miloš Gordić. Više puta je lopta bila upućena ka Kolinsu Atuleu, međutim, mladi nigerijski centarfor nije uspeo da se nađe na pravom mestu u pravo vreme. Kako se bližio kraj prvog dela, dodavali su Traktoristi gas, ubacivši u višu brzinu. Uputio je topovski udarac Veljko Kijevčanin, a Aleksandar Vulić bravurom uspeo da spreči goste da stignu do prednosti.

Ništa se nije promenilo u nastavku. IMT je igrao strpljivo, čekajući da se otvori prostor za kontra napad. Ipak, ni Spartak nije želeo da previše juri napred, pa se očekivano borba vodila više na sredini terena. Iz te mirnoće bljesnula je majstorija Luke Lukovića. Skoro iz mrtvog ugla je pogodio mrežu iznenađenog Aleksandra Vulića stariji brat kapitena Traktorista, uz malu pomoć stative. Posegnuo je za izmenama šef struke domaćih, Miloš Kruščić, ali nije uspeo da prodrma svoj na izgled uspavani tim. IMT je preuzeo inicijativu, i lopta je bila u nogama fudbalera Traktorista. Tek po koji udarac Subotičana, uglavnom sa distance, oličen je i u šutu Nemanja Krsmanovića desetak minuta pred kraj, kao i njegovog saigrača Alekse Đurasovića.

Da ništa ne može bez njega u Spartaku, pokazao je još jednom Vojo Ubiparip. Centrirao je Miloš Mijić, a prekaljeni centarfor iz prve, bukvalno bez pogleda ka golu, uputio fenomenalan volej udarac koji je završio u mreži. Subotičani su stigli do izjednačenja u momentu kada je gost bio konkretniji tim.

MOZZART BET SUPERLIGA, PLEJ – AUT, SEDMO KOLO

SPARTAK SUBOTICA – IMT 1:1 (0:0)

/Ubiparip 85 - L. Luković 60/

Stadion: Gradski, Subotica

Sudija: Marko Ivković

Žuti kartoni: Đurasović, Ebuka (Spartak) Zulfić, Radočaj (IMT)

SPARTAK (3-4-3): Vulić 6,5 – Mijailović 6, Kerkez 6, Ćalasan 6 (od 46. Kolarić 6) – Stanojev 6, Lukić 6,5 (od 70. Mijić 6,5), Đurasović 6, Prijović 5,5 (od 58. Krsmanović 6) – Todoroski 6, Atule 5,5 (od 58. Ubiparip 7), Tomović 6 (od 46. Ebuka 5,5)

IMT (4-4-1-1): Gordić 6,5 – Glišić 6,5, Lambulić 6,5, Ćosić 6,5, Džinović 6,5 (od 87. Bilaps) – Terzić 6 (od 66. Radočaj 6), Kijevčanin 6 (od 87. Emanuel), Zulfić 6,5 (od 81. Delević), Krstić 6,5 (od 81. Ćirković) – L. Luković 7 – M. Luković 6

Igrač utakmice: Luka Luković (IMT)

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, SEDMO KOLO PLEJ-AUTA

Petak

Javor - Železničar 1:1 (0:0)

/Ratković 48 - Kahvić 76/

Novi Pazar - Radnički 2:1 (1:1)

/Ljalić 13, Karaklajić 60 - Ilić 15/

Spartak - IMT 1:1 (0:0)

/Ubiparip 85 - L.Luković 60/

Voždovac - Radnik 3:2 (0:1)

/Bubanj 58, Flemings 64 pen, Vilka 81 - Bogdanović 14, Kunić 58 pen/



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara