(© saopaulofc.net)
(© saopaulofc.net)

Veće staraca ili zvezde padalice? Sao Paulo doveo i Lukasa Mouru

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.08.23. | 19:14

Brazilski krilni napadač se vratio u dečački klub, u kome je delio svlačionicu sa Kazemirom

Jeste velikan, ali je dugo na nizbrdici. Od 2008. nije osvojio titulu, neće ni ni ove godine pored Botafoga koji je pregazio konkurenciju, ali se Sao Paulo makar trudi da obraduje navijače, pa je doveo još jedno dobro poznato ime. Na Morumbi se vratio Lukas Moura.

Samo nekoliko dana pošto je doveo Hamesa Rodrigesa, slavni brazilski klub je ogradovao tifoze vešću da je ugovor do kraja kalendarske godine potpisao doskorašnji član Totenhema. Po istom principu kao Kolumbijac, angažovan je kao slobodan igrač. Na taj način Moura se vratio u dečački klub, u kome je proveo pet godina u mlađim kategorijama i još dve kad je zakoračio u seniorski fudbal.

Izabrane vesti

Tad je 2010. doprineo osvajanju Kupa Sao Paula za omladince u sastavu čiji je kapiten bio Kazemiro, dok je dve godine kasnije bio jedan od ključnih igrača u pohodu na trofej Sudamerikana, kad je savladao argentnski Tigres u finalu, a revanšu finala, na Morumbiju, upravo je Lukas postigao prvi gol u trijumfu 2:0.

To mu je preporuka transferu u Pari Sen Žermen januara 2013. za 45.000.000 evra.

„Kad sam pre 11 godina otišao, još nisam bio oženjen, niti imao decu. Sad jedva čekam da pokažem šta znači igrati za Trikolore. Kada su se Pedro i Migel rodili, obukao sam ih u dres Sao Paula. Uvek sam se trudim da im pokažem da je njihov tata počeo u ovom timu, da prenesem strast koju gajim prema klubu“, poručio je Lukas Moura posle potpisa.

Iskustvo iz Evrope (pet i po godina u PSŽ-u i još pet u Totenhemu) trebalo bi da bude dragoceno za ekipu trenera Dorivala Žuniora. Ako se gleda po godinama, Lukas Moura nije najstariji, tek mu je 30, ali je utisak da je prešao zenit. Isto može da se konstatuje za Hamesa Rodrigesa (32), Alešandra Pata (33), a naročito za kapitena Rafinju (37).

Iskustvu je tu, još malo pa će moći da formiraju veće staraca, s tim što je utisak da su za prilike u južnoameričkom fudbalu i dalje sposobni da prave razliku. Ako su fizički spremni.

Jedino što Sao Paulo neće moći da računa ni na Hamesa, ni na Mouru (prošao rok za licenciranje) dvomeču osimine finala Kopa Sudamerikanom sa San Lorensom.


tagovi

Sao PauloLukas MouraTransferiLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara