De Araskaeta (©Reuters)
De Araskaeta (©Reuters)

Velika četvorka Rija odlučuje o kruni, Fluminenseu pol-pozicija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.03.22. | 23:25

Brazil, šampionat Karioka: Kolo pre kraja ligaškog dela sezone poznati učesnici plej-ofa. U derbiju 10. kola Flamengo dobio Vasko sa 2:1, a gol odluke delo je Urugvajca De Araskaete

Očekivano, velika četvorka Rio de Žaneira – Fluminense, Flamengo, Vasko da Gama i Botafogo, odlučiće o šampiona brazilskog prvenstva Karioka. Velikani su kolo pre kraja obezbedili plasman u plej-of.

Fluminenese je najviše pokazao, pobedom protiv Rezendea u gostima sa 4:0 je obezbedio pol-poziciju, dok je u derbiju 10. kola Flamengo na stadionu Raulino de Oliveira (Marakana se renovira) dobio Vasko sa 2:1 i obezbedio drugo mesto. Gol odluke za tri boda crveno-crnima delo je urugvajskog reprezentativca De Arasketea u poslednjem minutu meča. On je bombom sa više od 20 metara srušio Moreplovce.

Izabrane vesti

Flamengo je vodio od 11. minuta pogotkom Filipe Luisa, nekadašnjeg levog beka madridskog Atletika i Čelsija, ali je na startu drugog poluvremena Peka Gabrijel poravnao rezultat. Terenska inicijativa domaćina je urodila plodom u poslednjim trenucima meča.

23.30: (1,75) Botafogo (3,35) Volta Redondo (4,70)

Podsetimo, Flamengo je trostruki uzastopni šampion Karioka prvenstva, a ovog meseca imaće šansu da prvi put u istoriji stigne do četvrtog vezano trofeja i napravi dobru uvertiru pred starta Brazileiraa početkom narednog meseca.

Protivnik u polufinalu plej-ofa biće Vasko ili Botafogo. Poslednje kolo će odlučiti ko će s treće pozicije na megdan Flamengu, a ko sa četvrte lideru Fluminenseu koji ima devet pobeda i samo jedan poraz.

Boavista ili Volta Redonda ispašće iz najbolje lige Rio de Žaneira.

BRAZIL, ŠAMPIONAT KARIOKA – 10. KOLO

Subota

Nova Iguasu – Portugeza 1:0 (0:0)

Rezende – Fluminense 0:4 (0:3)

Nedelja

Madureira – Audaks 1:3 (0:0)

Boavista – Bangu 4:1 (2:0)

Flamengo – Vasko 2:1 (1:0)

Ponedeljak

23.30: (1,75) Botafogo (3,35) Volta Redondo (4,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

De AraskaetaFlamengoFluminenseVasko da GamaBotafogoJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara