Ben Čilvel (Foto: Reuters)
Ben Čilvel (Foto: Reuters)

Veliki peh za Plavce - Čilvel završio sezonu

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.12.21. | 13:36

Levi bek Čelsija mora na operaciju i neće se vraćati na teren do kraja takmičarske godine

Muči se Čelsi sa izostancima u poslednje vreme, a sada su klub zadesili novi problemi. Engleski reprezentativac Ben Čilvel će zbog povrede prednjih ukrštenih ligamenata kolena morati na operaciju, pa je za njega tekuća sezone završena, prenosi Gol, a potvrđuje ugledni Gardijan.

Povredio se bivši fudbaler Lestera minulog meseca na utakmici sa Juventusom u okviru Lige šampiona. Bilo je od starta jasno da ga čeka duža pauza, ali su se u klubu nadali da neće morati hirurški da se sanira. Ipak, pozitivan rezultat na Kovid 19 samo je odložio njegvu rehabilitaciju, a sada je odlučeno da se levi bek podvrgne operaciji, koja bi trebalo da se održi do kraja nedelje.

Izabrane vesti

Odigrao je Čilvel svega 12 utakmica u plavom dresu ove sezone. Koliko je značajan za ekipu vidi se najbolje kroz njegov učinak u Premijer ligi - na šest nastupa upisao je tri pogotka i asistenciju. Nedostajao je Tomasu Tuhelu u većem delu sezone, a sada je jasno da nemački stručnjak neće moći da računa na njegove usluge do kraja.

Veliki peh za Plavce, kojima tako kao jedini raspoloživi levi bek ostaje Markos Alonso. Španac je umeo da odigrao odlično pod Tuhelovom komandom, ali utisak je da ima previše oscilacija u njegovoj igri.

Utisak je da će uprava Čelsija morati da reaguje i pronađe zamenu za engleskog reprezentativca na tržištu. Već se u engleskim medijima kao opcija nameće Luka Dinj, koji je na izlaznim vratima Gudison parka, ali ima i druge ponude na stolu. Postoji i mogućnost da se Emerson vrati sa pozajmice, a opcija je i mladi Jan Matsen koji je na kaljenju u Koventriju. Gardijan stidljivo pominje da je na listi želja kluba i Milanov Teo Ernandez, ali da bi njegovo angažovanje bila nemoguća misija usred sezone.

Čilvelova povreda je problem i za Gordi Albion. Ustalio se i u državnom timu uz levu aut liniju, ali Geret Sautgejt neće moći da računa na njegove usluge u junu, kada Engleska u okviru Lige nacija bude delila megdan sa Nemačkom, Mađarskom i Italijom. Napominje se ipak da bi bek kojeg je Čelsi pre godinu i po dana platio 50.000.000 evra trebalo da se oporavi do Svetskog prvenstva u Kataru, koje počinje 21. novembra sledeće godine.



tagovi

Ben ČilvelČelsi

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara