Luka Dinj (Foto: AFP)
Luka Dinj (Foto: AFP)

Dinj bivši na Gudisonu, mogao bi da zameni Kolarova, Čilvela ili Gulama

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.12.21. | 22:57

Everton mu već pronašao zamenu i spreman je da ga pusti na pozajmicu sa pravom otkupa

Kako prenosi italijanski novinar Alfredo Pedula, Luka Dinj će tokom zime napustiti Everton. Trener tima iz grada Bitlsa Rafa Benitez ga je sklonio iz tima, a stiže mu i zamena iz kijevskog Dinama u liku Vitalija Mikolenka. Ne mora ipak francuski fudbaler da brine za budućnost, pošto su interesovanje za njegove usluge pokazali šampion Italije Inter, prvak Evrope Čelsi i jedan od najboljih timova u Seriji A ove sezone - Napoli.

Stigao je Dinj na Gudison iz Barselone u transferu teškom 20.000.000 evra. Tri godine kasnije na mestu uz levu aut liniju odmeniće ga Mikolenko, za kojeg je Everton već spremio istu svotu i praktično već dogovorio transfer.

Izabrane vesti

U poslednje vreme je nije u Benitezovim planovima, iako je godinama unazad bio jedan od najboljih igrača u ekipi, iako nastupa na poziciji levog beka. Propustio je pet utakmica zaredom i sve je jasnije da se neće još dugo zadržati u Liverpulu, uprkos činjenici da mu ugovor ističe tek leta 2025. godine. Everton je navodno spreman i da ga pusti na pozajmicu sa pravom otkupa, što svakako olakšavao posao zainteresovanim stranama i ubrzava proces rastanka.

Razvoj situacije u redovima Karamela prati nekoliko evropskih timova. Među prvima milanski Inter. Pedula prenosi da su Neroazuri ozbiljno zagrizli, ali da će najpre morati da naprave prostor. Naime, ukoliko uspeju da okončaju saradnju sa Matijasom Vesinom ili Aleksandrom Kolarovim - krenuće po francuskog reprezentativca. Dolazak Dinja omogućio bi Simoneu Inzagiju da pomeri Federika Dimarka na levu stranu tročlanog defanzivnog bedema, dok bi bivši fudbaler Lila, PSŽ-a, Rome i Barselone špartao po levoj strani.

Interesovanje je pokazao i Čelsi. Ben Čilvel se muči sa povredom, pa je jedini pravi izbor na poziciji levog spoljnog u odbrani Markos Alonso. Ipak, Plavci moraju da odluče da li im je bitnije da pojačaju konkurenciju po boku ili da angažuju centralnog defanzivca. Problem u srcu odbrane je što na nove ugovore čekaju Tijago Silva, Andres Kristensen i Antonio Ridiger - Nemac bi čak mogao da završi u redovima madridskog Reala. Prva želja je Žil Kunde iz Sevilje, ali je jasno da će Francuz biti papren.

Treća opcija za Dinja u ovom trenutku je Napoli. Sarađivao je sa Lučanom Spaletijem u Romi, odlično se poznaju, a čak ga je u intervjuu za Ekip i pohvalio.

"Spaleti je zahtevan, ali i veoma strastven", izjavio je svojevremeno 28-godišnji fudbaler i potvrdio da ima poseban odnos sa italijanskim trenerom.

Ekipi sa Dijego Maradona stadiona se dopada ideja da od januara u svojim redovima vidi fudbalera koji iza sebe ima 43 nastupa u seniorskoj reprezentaciji Francuske. Posebno jer je samo pitanje vremena kada će Fauzi Gulam napustiti ekipu (ugovor mu ističe narendog leta). Međutim, tim iz Napulja ima sličan problem kao Čelsi - posle odlaska Kostasa Manolasa mora da razmišlja i o angažovanju štopera.


tagovi

Luka DinjRafa BenitezBen ČilvelAleksandar KolarovFauzi GulamLučano Spaleti

Obaveštavaj me

Inter
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara