©Starsport
©Starsport

Veliki peh za Tedića, van terena dva i po meseca

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.01.24. | 17:15

Povratak laganim treninzima za mesec dana, u konkurenciji verovatno u aprilu

Odjeknula je nedavno vest da se Slobodan Tedić vratio u Čukarički i delovalo je da su Brđani angažmanom igrača koji je upravo iz njihovih redova otišao u Mančester Siti rešili pitanje napadača za naredni period, međutim peh koji je centarfor doživeo pokvario je planove kluba i igrača.

Naime, Tedić se požalio na bolove u grudima i leđima u petak, posle čega je hitno prebačen u bolnicu, a doktor Čukaričkog Predrag Stefanović, otkrio je u razgovoru za Arenu sport u kakvom je stanju napadač trenutno.

Izabrane vesti

"Slobodan Tedić je na večernjem treningu u petak osetio bolove u predelu grudnog koša i leđa. Te tegobe su se nastavile i u toku noći, mi smo u subotu odmah reagovali i odveli ga u bolnicu. Tamo mu je dijagnostikovano postojanje pneumotoraksa, odnosno prisustvo vazduha pleoriji. U prostoru gde fiziološki ne bi trebalo da bude prisutan. Odmah se reagovalo i učinjena je jedna mala intervencija za evakuaciju tog vazduha. On je sada stabilno i dobro se oseća. Čekamo naredne dane da vidimo definitivno rešavanje tog problema gde će mu biti potrebna još jedna manja intervencija. Videćemo u kom trenutku će se ona obaviti", rekao je Stefanović.

Procene su da će Tedić tek u aprilu biti u konkurenciji za utakmice.

"Posle ove interevencije koja ga čeka u narednim danima, mesec dana će biti potrebno da krene sa laganim treningom. Potpuni oporavak možemo da očekujemo za jedno dva i po do tri meseca. To je preliminarni plan", zaključio je Stefanović.

Podsetimo, iste tegobe napadač Čukaričkog je imao u periodu provedenom u Cvoleu, na pozajmici iz Mančester Sitija.

Zbog višemesečnog Tedićevog odsustva, ali i odlaska Sandeja Adetundžija u Celje, na raspolaganju treneru Gordanu Petriću ostao je samo Mihajlo Cvetković od centralnih napadača, te će prema pisanju Sportskog žurnala sportski direktor Vladimir Matijašević baciti u potragu za novim centarforom.


tagovi

Slobodan TedićČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara