Jovan Mijatović (© FK Crvena zvezda/Facebook)
Jovan Mijatović (© FK Crvena zvezda/Facebook)

Veliki povratak Zvezdine dece! Jedan Jovan blistao u prvom, drugi u drugom delu, pa Aleksej na kraju

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.10.22. | 20:03

AZ vodio 2:0 na poluvremenu, ali na kraju 2:2 i velika šansa crveno-belih omladinaca da nastave takmičenje u Ligi šampiona za mlade

Prvotimci Crvene zvezde nisu uspeli letos da se domognu grupne faze Lige šampiona, ali omladinci predvođeni trenerom Zoranom Rendulićem gaje nadu da bi ove jeseni mogli do društva najboljih. Omonija je lako preskočena, s dve pobede, međutim, AZ Alkmar se pokazao kao daleko teži rival.

Na poluvremenu meča u Holandiji delovalo je da su crveno-beli otpisani, domaćin je vodio 2:0 i imao čak sedam šuteva u okvir gola Jovana Miladinovića (plus četiri neprecizna), ali su se u nastavku meča gosti iz Beograda probudili i stigli do remija - 2:2.

Izabrane vesti

Biće zanimljivo čuti šta je nekadašnji štoper rekao svojim igračima u pauzi, ali šta god to bilo, izuzetno ih je motivisalo. Istrčali su na teren rešeni da izbegnu poraz i uspeli u tome. Samo tri minuta nakon povratka sa odmora prvotimac Jovan Mijatović smanjio je zaostatak. Loptu je primio od Stojsavljevića na ivici kaznenog i u trku precizno šutirao. Bio je to vetar u leđa koji je pomogao omladincima Crvene zvezde da u 83. minutu stignu do izjednačenja.

Ovaj put Mijatović je bio asistent, a strelac Aleksej Vukičević. I to fantastičnim šutem sa dvadesetak metara. U finišu meča Brajić i Nedeljković su lepo kombinovali, nakon čega je Stefan Miladinović pokušao da donese pobedu Beograđanima, ali je lopta prošla malo pored stative.

Svakako, posle ovakvog izdanja crveno-beli puni samopouzdanja dočekuju revanš 1. novembra u Beogradu. Pokazali su da mogu da se nose i s holandskim predstavnikom čiji su igrači u proseku godinu dana stariji (18,8:17,8), ali koji će sigurno mnogo opreznije ući u naredni meč. Junaka ovakvog povratka je mnogo, a ukoliko u revanšu od prvog minuta budu delovali kao u drugom delu večerašnje utakmice, zasluženo će među najbolje evropske ekipe svog uzrasta.

Crvena zvezda: J. Miladinović - Nedeljković, Leković (80. Lečić), Vidojević, Matić - Stanković, Vukičević - Miladinović, Mijatović (86. Bošković), Stojsavljević (62. Radujko) - Ivić (62. Brajić).

DRUGO KOLO OMLADINSKE LIGE ŠAMPIONA - PRVI MEČ

AZ Alkmar - Crvena zvezda 2:2 (2:0)

/Poku 9, Adai 28 - Mijatović 48, Vukičević 83/


tagovi

FK Crvena zvezdaZoran Rendulićomladinci crvene zvezde

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara