Veliki preokret, Amerikanac ide u Barselonu umesto u Bajern!

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.09.20. | 09:38

Transfer ugovoren

Dok je cela Španija juče brujala o sudbini Luisa Suareza i naelektrisanim pregovorima Urugvjaca i Barselone, katalonski klub je na senzacionalan način uspeo da završi veliko pojačanje.

Svi lokalni mediji javljaju da je Barselona pobedila Bajern u trci za Ajaksovog desnog beka Seržinja Desta koji je duže od godinu dana velika želja minhenskog kluba. Ali Bajern nije bio dovoljno brz i konkretan. Cenjkao se, pokušavao da uslovljava Ajaks i počeo pregovore sa mršavom ponudom od 15.000.000 evra koju je kasnije neznatno digao tek kada je Barsa ušla u igru. Očekivali su u Minhenu da će im se igrač baciti u naručje jer su po svim parametrima dominantan klub u odnosu na Barselonu i bolji izbor za nastavak karijere. Ali to se nije desilo.

Izabrane vesti

Barsa je iskoristila dobre veze dva kluba i prijateljske veze sa direktorom Markom Overmarsom. Ponuda od 20.000.000 evra plus 5.000.000 kroz bonuse je prihvaćena u Amsterdamu što je otprilike u rangu zahteva koje je Ajaks postavio na početku i glasili su – 25.000.000 evra za obeštećenje. 

Na kraju, tu je i volja samo igrača. U Bajernu mu niko nije obećao da će biti starter već da će se boriti za mesto u timu. Bajern i dalje vidi Pavara kao startni izbor na desnom boku iako je Kimih fenomenalan na toj poziciji. Međutim, Flik želi Kimiha u vezi i otvara se prostor za desnog beka. Bajern je zato zimus dovodio Odriozolu iz Reala na pozajmicu, ali je to bilo privremeno rešenje jer su ciljali Desta tovog leta. 

Ipak, Amerikanac iz Ajaksa se na kraju odlučio za Barselonu gde ga čeka uloga startera s obzirom da se Nelson Semedo seli u Vulvehrempton u transferu teškom 38.000.000 evra. Portugalac se sinoć oprostio od Barse na društvenim mrežama i danas bi trebalo da bude predstavljen u Vulvsima. A Dest dolazi na njegovo mesto. 


tagovi

Seržinjo DestLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Bajern
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara