Rud van Nistelroj (©Reuters)
Rud van Nistelroj (©Reuters)

Veliko iznenađenje u Holandiji: Van Nistelroj napustio PSV

Vreme čitanja: 1min | sre. 24.05.23. | 13:58

Iako je osvojen Kup Holandije, a ekipa se kolo pre kraja nalazi na drugom mestu prvenstva, klub iz Ajndhovena saopštio da nekadašnji golgeter nije više njihov trener

PSV Ajndhoven trenutno je na putu od potencijalno fantastične do možda i neuspešne sezone. Filipsovci su odbranili trofej u Kupu Holandije, dugo su bili u konkurenciji za titulu u Erediviziji, ali preti im da ostanu bez kvalifikacija za Ligu šampiona. Da bi sačuvali poziciju broj dva, u slučaju da Ajaks savlada Tvente, crveno-belima neophodno je da osvoje makar bod u Alkmaru protiv četvrtoplasiranog AZ-a. koji želi da prestigne Ajaks i umesto kvalifikacija za Ligu konferencije nađe se u plej-ofu za Ligu Evrope.

Veliki problem pojavio se za PSV samo četiri dana pred pomenuto gostovanje, pošto su ostali bez trenera. Rud van Nistelroj rešio je da napusti klub!

Izabrane vesti

Iznenađujuću vest objavio je klub iz Ajndhovena na zvaničnom sajtu, navodeći da je rastanak momentalan i da će ekupu protiv AZ-a voditi pomoćnik Fred Ruten. Dodaje se da je odluka doneta nakon nekoliko razgovorima o unutrašnjim problemima, ali ne i o čemu je konkretno reč.

Holandski mediji, međutim, navode da je Van Nistelroj razočaran odnosom klupskog rukovodstva i planovima uoči letnjeg prelaznog roka.

Bivši reprezentativac je trenerski zanat pekao u mlađim selekcijama PSV-a i kao asistent Gusu Hidinku, potom i Franku de Buru, u holandskoj reprezentaciji. Prvi tim PSV Ajndhovena preuzeo je po završetku prošle sezone od Rodžera Šmita koji je otišao u Benfiku. Ugovor je potpisan na tri godine i nije delovalo da će se saradnja tako rano završiti.


tagovi

Rud Van NistelrojPSV AjndhovenHolandija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara