Miloš Veljković (©Reuters)
Miloš Veljković (©Reuters)

Veljković između Cvajte i Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.07.20. | 08:29

Srpski štoper navodno na meti Intera i Lacija...

Kako će izgledati tim Verdera u narednoj sezoni zavisi u mnogome od toga kakav će biti ishod baraža za opstanak u Bundesligi. Slavni klub sa Vezera u narednih sedam dana igra dva meča protiv trećeplasiranog iz Cvajte - Hajdenhajma, posle čega će definitivno biti poznato da li po drugi put u istoriji mora u niži rang, ili će očajna sezona ipak imati hepiend.

Od tog dvomeča zavisi iz sudbina srpskog internacionalca Miloša Veljkovića (24), za koga, kako piše Bild, vlada ozbiljno interesovanje iz Italije. Momak koji u CV-ju ima 106 utakmica u Bundesligi profilisao se kao igrač u Nemačkoj gde je došao pre četiri godine iz mladog tima Totenhema za svega 330.000 evra. Imajući u vidu da je Veljković svetla tačka Verderove užasne odbrane (samo je Paderborn primio više golova ove sezone), mnogi smatraju da je vreme za naredne korak u njegovoj karijeri.

Izabrane vesti

Lacio i Inter pominju se kao klubovi zainteresovani za Veljkovićeve usluge, a veza je poznati menadžer Fali Ramadani. Bild konstatuje da će Srbin sigurno biti voljan za selidbu, i to ne samo u slučaju da Verder ispadne u Cvajtu (u tom slučaju nema dileme, sigurno odlazi), već i zbog činjenice da bi transferom u neki od dva pomenuta kluba dobio šansu da se okuša u Ligi šampiona.

Navodi se još da bi Italijani mogli do Veljkovića za relativno nisko obeštećenje (ne više od 5.000.000 evra), pogotovo ako Bremen ostane bez statusa bundesligaša. A Srbin bi imao šta da ponudi...

"Miloš Veljković često učestvuje u građenju napada, adut je u ofanzivnim akcijama. Ume da pošaljekvalitetnu dugu loptu. Takođe ima odličnu pozicionu igru. A na sve to samo kapiten Niklas Moisander ima više presečenih dodavanja od njega", piše Bild.

Verder bi u ovoj priči i te kako imao računicu. Klub nije u sjajnoj finansijskoj situaciji, daleko od toga, pa bi eventualni transfer Miloša Veljkovića značio mogućnost da četvorostruki šampion Nemačke otkupi ugovore Omera Topraka (od Dortmunda) i Leonarda Bitenkura (od Hofenhajma).

Odlazak u Seriju A, pogotovo u neki od dva pomenuta kluba, značio bi verovatno transfer karijere za povremenog srpskog reprezentativca...


tagovi

Miloš VeljkovićLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Inter
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara