Gol Velsa protiv Hrvatske (Reuters)
Gol Velsa protiv Hrvatske (Reuters)

Velšani utišali Poljud: Hrvatska kažnjena iz auta u dubokoj nadoknadi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.03.23. | 22:54

Ekipi Zlatka Dalića imala tri boda u džepu do trećeg minuta nadoknade, a onda je rezervsta Broudhed doneo bod Velsu

Nije Hrvatska propustila niti jedno Evropsko prvenstvo od 2004. godine. Verovatno neće ni predstojeće u Nemačkoj budući da deli grupu sa Turskom, Jermenijom, Letonijom i Velsom, ali je tom istom Velsu večeras dozvolila da joj ostavi gorak ukus u ustina na startu kvalifikacija. Igrački, izabranici Zlatka Dalića jesu nadigrali goste sa Ostrva, ali kako nisu naplatili incijativu, kazna je stigla onda kada je najbolnije - u sudijskoj nadoknadi. Hrvatksa od 28. minuta kada je povela nije uspevala da stavi tačku na utakmicu, a pad koncentracije u odbrani i kašnjenje Josipa Juranovića krađu bod(ov)a pretvorio je rezervista Borudhed - 1:1. Razočaravajući start kvalifikacija za trećeplasiranu selekciju sa minulom Svetskog prvensta.

Delovalo je da će Vatrenima biti dovoljna inspiracija Andereja Kramarića malo pre isteka pola stata igre kada je tačku na solo-akciju stavio majstorskim udarcem spoljnim delom stopala. Čak je i Ivan Perišić desetak minuta pre kraja pogodio prečku. Međutim, Velšani su bili strpljivi i sačekali svoju šansu iz... Auta. Duga lopta u šesnaesterac spuštena je na drugu stativu, a tamo je za Broudhedom kaskao pomenuti Juranović. Poljud se prvo utišao, pa ga je zahvatio delirijum više stotina gostujućih navijača.

Izabrane vesti

GOL KRAMARIĆA POGLEDAJTE OVDE.

GOL VELSA POGLEDAJTE OVDE.

Dalo se primetiti da je Juranović slaba tačka u odbrani Hrvatske. Upravo je bek Union Berlina kasnio sa vraćanjem u 60. minutu kada se rodila, do tada najzrelija šansa izjednačenje gostiju. Obrukao se tada Danijel Džejms na drugoj stativi, Juranović se jednom provukao, ali drugi put nije bilo spasa. Bio je jedno od otkrovenja Svetskog prvenstva u Kataru, ali večeras ispuštena dva boda dobrim delom idu na njegovu dušu.

Hvalili su popularni Zmajevi reprezentaciju Hrvatske, pričali pred utakmicu kako je krasi najmoćniji vezni red na svetu. I trio u vezi Modrić, Kovačić, Brozović ih je očekivano nadigrao, ali nije pobrao plodove. Vrlo izvesno bi ishod bio drugačiji i ceo plen bi ostao u Splitu da je Mateo Kovačić uspeo da kruniše najlepšu akciju na utakmici golom. Tekao je 50. minut kada je loptu posle duplog pasa sa Kramarićem lansirao preko gola.

Utakmica bi i njemu i Kramariću i čitavoj Hrvatskoj ostala u znatno lepšem sećanju. Golgeter Hofenhajma bi posle gola iz 28. minuta kojim se na petom mestu večne reprezentativne liste izjednačio sa Lukom Modrićem (23) imao na kontu i asistenciju, izvesno i epitet igrača utakmice.

Ovako, Dalić i njegovi puleni moraće da mozgaju kako i zašto nisu naplatili činjenicu da su čak u 19 navrata šutirali ka golu rivala (osam puta u okvir), te kako su dozvolili da im Vels ukrade pobedu iz jednog jedinog udarca u okvir gola.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO – 1. KOLO

Subota

GRUPA D

Jermenija - Turska 1:2 (1:0)

/Kabak 10ag - Kokču 35, Akturkoglu 64/

Hrvatska - Vels 1:1 (1:0)

/Kramarić 28 - Broudhed 90+3/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Fudbalska reprezentacija Velsaandrej kramaricKramarićAndrej Kramarićfudbalska reprezentacija hrvatskereprezentacija Velsa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara