(ⒸAFP)
(ⒸAFP)

Venger oštro po Parižanima: Glupo agresivni i emotivni

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.04.21. | 08:43

Trofejni trener kritikovao PSŽ zbog igre u drugom delu meča sa Mančester Sitijem

Odlično prvo poluvreme odigrali su fudbaleri Pari Sen Žermena u sinoćnjem duelu sa Mančester sitijem, ali su u nastavku pali i na revanš polufinala Lige šampiona u Engleskoj, 4. maja, putuju sa golom zaostatka (1:2).

Imali su prednost od 15. minuta pogotkom Markinjosa, međutim, greškama u drugom delu omogućili su gostima da preokrenu. Prvo je centaršut Kevina De Brujnea u 64. minutu iznenađujuće završio u mreži, a potom je Rijad Marez u 71. pronašao rupu u "živom zidu". Lošu situaciju po svoj tim dodatno je pogoršao Idrisa Gej u 77, kada je zbog preoštrog starta na nogu Ilkaja Gundogana dobio direktan crveni karton.

Izabrane vesti

Mnogo toga u drugom delu meča nije išlo po planu Maurisija Poketina, a njegov iskusniji kolega, trofejni Arsen Venger, smatra da je to jer ekipa PSŽ-a nije mentalno stabilna.

"U drugom poluvremenu Pari Sen Žermen je prestao da bude progresivan i igrao defanzivno. Da li je to zato što im je ponestalo snage? Posle 1:1 potpuno su se psihološki srušili, postali su emotivni i glupo agresivni", istakao je Francuz.

Imao je trostruki osvajač Premijer lige sa Arsenalom i objašnjenje zašto je došlo do tog pada.

"Mogli ste da vidite da je samopouzdanje PSŽ-ovih igrača značajno palo posle izjednačujućeg gola Sitija, što ne bi smelo da se dogodi polufinalisti Lige šampiona. To je velikim delom posledica osam izgubljenih utakmica u francuskom prvenstvu ove sezone. Kada je 1:1 među igračima se pojavi strah zbog toliko poraza. Nije ova sezona ista za PSŽ kao prethodna, kada su bili nepobedivi u Ligi 1", konstatovao je Venger činjenicu da Sveci u domaćem prvenstvu konstantno gledaju u leđa vodećem Lilu.

21.00: (1,60) MANČESTER JUNAJTED (3,90) ROMA (5,80)

Osvrnuo se iskusni stručnjak i na drugi gol Mančester Sitija, kada je lopta prošla između Leandra Paredesa i Presnela Kimpembea koji su loše reagovali u živom zidu. Uzalud je Marko Verati ležao iza saigrača, Marez nije šutirao po zemlji, ali jeste bio lukaviji od rivala.

"Zašto postavljaš igrača da leži na zemlji, ako njegovi saigrači u 'živom zidu' okreću leđa lopti? Mislim da takav gol nije prihvatljiv za ovaj nivo takmičenja. Nije to prvi put da Siti kažnjava okretanje leđa u živom zidu", podsetio je Venger, mada je najpoznatiji takav potez izveo Kristijano Ronaldo u eliminaciji Juventusa od Porta.


tagovi

Arsen VengerPari Sen ŽermenNejmarKilijan EmbapeMaurisio Poketino

Obaveštavaj me

PSŽ
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara