Foto: Reuters
Foto: Reuters

Verdao otaljao posao u Resifeu, u mislima samo River i Liberdatores (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.01.21. | 00:30

Minimalac Palmeirasa protiv Sporta

Nije bilo previše atraktivno, niti naročito uzbudljivo, ni ubedljivo, tek Palmeiras je odradio posao u Resifeu. Jedan pogodak je bio dovoljan da se domaćem Sportu nanese šesti poraz u minulih osam međusobnih duela – 0:1, odnosno da se mirne glave razmišlja o revanšu polufinala Libertadoresa sa River Plejtom, odnosno osiguravanju prednosti od 3:0.

Koliko trener Verdaa Abel Fereiera ne razmišlja o Seriji A i tituli, već je fokusiran samo na južnoameričku Ligu šampiona govori jedan neverovatan podatak. Nijedan protagonista koji je počeo utakmicu sa Riverom pre četiri dana sa izuzetkom golmana Vevertona, nije se našao u startnoj postavi na stadionu Ilja do retiro. Međutim to nije sprečilo Palmeiras da veže i drugu prvenstvenu pobedu pred tri derbija koja ga očekuju posle polufinala kontinentalne smotre – u pet dana očekuju ga domaćinstva Gremiju i Korintijansu, a potom gostovanje Flamengu.

Izabrane vesti

Posle skoro pola sata igre lopta je uz malo sreće stigla do Vilijana u kazenenom prostoru Sporta, a ovaj kroz noge uspeo da matira Polija i dođe do 18 pogotka u sezoni računajući sva takmičenja. Identičnim brojem golova može da se pohvali i Luiz Adrijano.

Do kraja poluvremena nismo videli mnogo. Gostujući sastav je imao nekoliko prilika da zapečati pobedu u završnici prvog dela, nekolicinu je stvorio i kada je portugalski stručnjak u nastavku utakmice odlučio da gurne u igru Gabrijel Menina odnosno Patrika de Paulu. Obojica su bili poprilično opasni po gol domaćina, Menino kroz prodore i dodavanja, De Paula je u 72. minutu pogodio okvir gola.

Palmeiras je trenutno šestoplasirani tim Brazileiraa sa 47 bodova, tri manje od drugoplasiranog Internasionla, devet od lidera Sao Paula. Međutim, u ovoj sezoni postoji samo jedan cilj – pehar Libertadoresa, a već za tri dana protiv River Plejta braniće prednost od 3:0 na svojoj Palestra Italiji.

BRAZIL, SERIJA A, 29. KOLO

Koritiba - Atletiko Paranaense 0:0

Sport Resife - Palmeiras 0:1 (0:1)

/Vilijan 28/

Fortaleza - Gremio (u toku)



tagovi

Sport ResifePalmeiras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara