Ivan Ilić i Ismael Benaser (©AFP)
Ivan Ilić i Ismael Benaser (©AFP)

Verona bi da zadrži Ilića, otvoreni pregovori o novoj pozajmici

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.06.21. | 15:35

Spekulisalo se da je italijanski klub spreman i da ga otkupi, ali izgleda da je došlo do promene

Zablistao je bivši vezista Crvene zvezde Ivan Ilić u dresu Verone. Odigrao je sjajnu sezonu u Seriji A, pa se pisalo da je italijanski klub spreman i da ga otkupi, svestan da bi kroz par godina mogao da napravi veliki profit. Ipak, trener Ivan Jurić je promenio sredinu, pa je izgleda došlo i do promene plana. Verona bi da zadrži Ilića, ali samo u vidu nove pozajmice iz Mančester Sitija, prenosi lokalni list L'Arena.

20.45: (2,80) Crna Gora (2,95) Izrael (2,80)

Izabrane vesti

Otkupili su Građani ugovore Ivana i njegovog dve godine starijeg brata Luke Ilića od Crvene zvezde još 2017. godine za 5.500.000 evra. Kao što to u velikom broju slučajeva rade sa mladim igračima, poslali su ih vrlo brzo na kaljenje. Ivan je još dve godine proveo u Zvezdi, potom je bio u Zemunu i Bredi, pre nego što je minulog leta stigao u Veronu. Upisao je 30 nastupa za tim sa Bentegodija i postigao tri pogotka, što je ubedilo i selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija da mu uruči poziv za A tim.

Odlično se snašao u sistemu hrvatskog stručnjaka Ivana Jurića, koji je sa Veronom pravio rezultate iznad svih očekivanja, ali je ipak po okončanju sezone promenio sredinu i preuzeo Torino. Očekuje se da žuto-plave preuzme Euzebio Di Frančesko, koji bi po svemu sudeći takođe voleo da sarađuje sa Ilićem.

Razlika u odnosu na pređašne planove je to što Verona izgleda nema novca da otkupi ugovor mladog srpskog fudbalera. Na osnovu saradnje koja je dogovorena minulog leta, italijanski klub je imao opciju da otkupi Ilićev ugovor za 12.000.000 evra. Bilo je pisanja na Apeninima da je uprava tima sa Bentegodija uspela da postigne dogovor sa Mančester Sitijem oko smanjenja cene na 8.500.000 evra, ali izgleda da sada nije spremna ni to da plati. Otvorila je nove pregovore sa Građanima i ponudila oko 1.000.000 evra za još jednu jednogodišnju pozajmicu.

Čeka se odgovor iz Sitija, koji će verovatno saslušati i druge ponude, pre nego što da konačan odgovor Italijanima. Čini se ipak da se Ivan Ilić jako dobro snašao u Seriji A i da bi povratak u Veronu bio dobro rešenje. Ne bi ponovo sarađivao sa Jurićem, ali Di Frančesko je poznat kao stručnjak koji odlično radi sa mladim igračima, pa nema sumnje da bi mogao da pomogne talentovanom srpskom vezisti u daljem napretku.


tagovi

Ivan IlićVeronaMančester SitiEuzebio di Frančesko

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara