Ivan Ilić i Ismael Benaser (©AFP)
Ivan Ilić i Ismael Benaser (©AFP)

Verona sprema pare za Ilića, Siti već duplirao investiciju

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.01.21. | 14:35

Srpski vezista igra odlično na Bentegodiju

Ivan Ilić je budućnost Verone.

To je naslov lokalnog lista Arena, koji tvrdi da klub sa Bentegodija namerava da otkupi srpskog vezistu pošto je za samo 854 minuta pokazao da je spreman da ponese vezni red ekipe Ivana Jurića u narednim godinama! To znači da će Verona zbog Ilića izdvojiti drugu najvišu sumu novca za jedan transfer u klupskoj istoriji, pošto bi ispred ostala samo kupovina Huana Iturbea iz Porta za 15.000.000 evra u leto 2014.

Izabrane vesti

Podsetimo, Mozzart Sport je u vreme realizacije Ilićeve pozajmice iz Mančester Sitija objavio saznanja da Verona ima pravo otkupa u visini od 12.000.000 evra, mada se u tekstu pomenutog lista pominje da je obeštećenje osam miliona evra. Ako cena ostane na 12.000.000 evra, Mančester Siti bi praktično samo od njegove prodaje duplirao novac investiran u leto 2017. kada je za braću Ilić izdvojio ukupno 5.500.000 evra. Međutim, zakoni tržišta kažu da igrač koji u CV-u ima i Mančester Siti kao poslodavca odmah košta više.

Kako se naglašava u tekstu, Ivan Jurić planira da izvrši poslednju proveru Ilićevih kvaliteta tokom narednih mesec dana pošto je u planu da 19-godišnji vezista zauzme mesto povređenog Migela Velosa, koji ima problem s mišićem. U daljem tekstu se navodi da je Ilić već zaslužio veliko poverenje trenera i stručnog štaba Verone. Ivan Ilić je ove sezone odigrao 13 utakmica u svim takmičenjima za Veronu i postigao je dva gola, po jedan u Seriji A i Kupu Italije.

U slučaju realizacije Ilićevog transfera, Siti bi zadržao pravo otkupa po fiksnoj ceni od 25.000.000 evropskih novčanica.



tagovi

Ivan IlićZimski prelazni rok 2021VeronaMančester Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara