Ranko Veselinović (©AFP)
Ranko Veselinović (©AFP)

Veselinović je jedini Srbin u borbi za titulu u MLS-u, Galaksiju ne pomaže ni raspucani Čičarito

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.11.21. | 03:22

Joveljićev tim tragičar poslednjeg kola najjačeg šampionata SAD-a, samo bod – 3:3 protiv Minesote na svom terenu nedovoljan za plej-of

Gotov je ligaški deo sezone u MLS šampionatu. Kolorado i Nju Ingland, kao lideri Istočne i Zapadne konferencije imaće slobodan vikend i čekaće rivale u polufinalu plej-of. Od srpskih fudbalera u igri za titulu "preko bare“ ostao je samo nekadašnji igrač Vojvodine Ranko Veselinović.

Njegov Vankuver odigrao je 1:1 protiv Sijetla na svom terenu i zahvaljujući kiksu Los Anđeles Galaksija izborio je plasman u četvrtfinale doigravanja. Vakuver će u prvoj nokaut rundi da odmeri snage sa trećeplasiranom timom na Zapadu, Kanzas Sitijem. Veselinović je i na ovom meču bio standardan u timu. Odigrao je ove sezone 27 od 34 meča, a uspeo je da postigne i prvenac u MLS-u, i to letos protiv Los Anđeles Galaksija (1:1).

Izabrane vesti

Najveći tragičari poslednjeg kola bili su fudbaleri Los Anđeles Galaksija. Timu Dejana Joveljića bila je potrebna pobeda u poslednjem kolu protiv Minesote, ali je na kraju samo 3:3. Nekadašnji igrač Crvene zvezde, Ajntrahta iz Frankfurta i austrijskog Volzbergera pomalo neočekivano je krajem avgusta stigao u grad anđela. Sezonu je završio sa skromnim učinkom od dva gola i dve asistencije na 14 utakmica.

Nije ga bilo na poslednja dva meča u timu. Galaksiju nije pomogao ni raspucani dvostruki strelac Havijer Ernandez Čičarito koji je u nastavku postigao dva gola za domaćina. Stizao je tim iz Los Anđelesa prednost gostiju od 2:0 i 3:1, ali bod nije bio dovoljan. U poslednjim trenucima meča, Minesota je promašila jedanesterac. Argentinac Franko Fragapane nije uspeo da postigne gol sa 11 metara, ali tim iz Mineapolisa ipak ide dalje, u borbu za šampiona MLS-a.

Najbolju sezonu od srpskih igrača u SAD imao je Luka Stojanović. Dete Partizana, kasnije prvotimac Čukaričkog, postigao je osam golova za Čikago, ali je njegov tim bio daleko od plej-ofa na Istoku MLS-a. Iskusni vezista nije igrao u poslednjem kolu u porazu protiv prošlogodišnjeg šampiona Kolumbusa (0:2). Stojanović će posle dobre sezonu u timu iz Ilinoisa da potraži novu sredinu.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

MLS – POSLEDNJE KOLO

Nedelja

Istok

Sinsinati – Atlanta 1:2 (1:0)

Montreal – Orlando 0:2 (0:0)

Kolumbus – Čikago 2:0 (0:0)

Nešvil – Njujork Red Buls 1:1 (1:1)

Nju Ingland – Inter Majami 0:1 (0:0)

Njujork Siti – Filadelfija 1:1 (0:1)

Toronto – Di Si Junajted 1:3 (1:3)

Zapad

Kolorado – Los Anđeles FC 5:2 (2:0)

Los Anđeles Galaksi – Minesota 3:3 (1:2)

Portland – Ostin 3:0 (2:0)

San Hoze – Dalas 1:1 (0:0)

Kanzas Siti – Solt Lejk 0:1 (0:0)

Vankuver – Sijetl 1:1 (1:1)



tagovi

MLSMLS ligaDejan JoveljićLos Anđeles GalaksiVankuver VajtkepsBranko Veselinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara