Vesna Milivojević u dresu Kanbere (Foto Tviter Kanbera Junajted
Vesna Milivojević u dresu Kanbere (Foto Tviter Kanbera Junajted

Vesna „zapalila“ Australiju, pa krenula da osvoji Evropu

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.04.24. | 17:00

U Australiji se pitaju kako su dozvolili da im ode takav talenat

(Od dopsinika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Za nepune dve godine u dresu Kanbera Junajteda srpska reprezentativka Vesna Milivojević je „zapalila“ Australiju, stekla reputaciju jedne od najboljih igračica i golgeterki ženske A-lige, a sada je krenula da po drugi put okuša sreću u evropskom fudbalu.

Izabrane vesti

Vesna koja je trenutno na pripremama nacionalnog tima za kvalifikacione duele protiv Škotske (5. aprila u Leskovcu) i Izraela (9. aprila u Đeru), potpisala je uoči dolaska na okupljanje reprezentacije jednogodišnji ugovor sa švedskim prvoligašem IFK Norčepingom.

Ove sezone, 22-godišnja fudbalerka postigla je 10 golova na 22 utakmice i tako zaključila svoj ukupni saldo u dresu Kanbere na 18 pogodaka, i to sa pozicije ofanzivne vezne igračice.

Devojka rođena 27. decembra 2001. u Sidneju, u porodici srpskih iseljenika, toliko je osvojila srca ljubitelja fudbala u Australiji da su ovdašnji mediji nedavno naveliko lamentirali nad neiskorišćenom prilikom da fudbalerku takvog kalibra pridobiju za svoju reprezentaciju.

„Kako smo dozvolili da ovakav talenat ne zaigra za Matilde“, samo je jedan od naslova koji su punili udarne stranice sportske štampe u Australiji proteklih meseci.

Iz Kanbera Junajteda su se i zvanično oprostili od Vesne i poželeli joj sve najbolje u nastavku karijere.

„Zahvaljujemo Vesni na vremenu koje je provela u Kanbera Junajtedu, gde je postala omiljena među našim vernim navijačima i napravila značajnu razliku na mnogim utakmicama“, rekla je izvršna direktorka Kanbere Samanta Farou.

Vesna je izabrala da se po drugi put oproba na evropskoj sceni, pošto je u periodu od 2020. do 2022. igrala za subotički Spartak i nemačku Borusiju Boholt.

„Veoma sam uzbuđena zbog prilike da zaigram za IFK Norčeping. Radujem se što ću ponovo igrati u Evropi, ovog puta u Švedskoj“, rekla je Milivojević za klupski sajt.

„Moji ciljevi su da doprinesem timu na svaki način i da doprinosim pobedama svojim napornim radom, golovima i asistencijama. Želim da se zahvalim Norčepingu na poverenju.”

Trener Norčepinga Tor-Arne Fredhajm je istakao da Vesna iza sebe ima veoma dobru sezonu u Australiji, kao i da je postala starter u reprezentaciji Srbije.

„Ona može da igra na više pozicija u timu, pored toga što je organizator igre i asistent, takođe je izuzetan strelac. Nadamo se da će tako nastaviti i kod nas“ poželeo je Fredhajm.

Vesna Milivojević će se pridružiti novom klubu neposredno pred start novog šampionata u Švedskoj, koji počinje 14. aprila. Prethodno će biti jedan od aduta Srbije na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Prvi meč državni tim igra u petak protiv Škotske od 18.00 časova na novom stadionu Dubočice u Leskovcu. Ulaz je slobodan, a besplatne ulaznice mogu se preuzeti na blagajnama stadiona do 5. aprila u 16.00 časova.

Piše: Branko Cvetojević


tagovi

ženski fudbalVesna Milivojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara