Amer Gojak (u sredini) na meču sa Trabzonom (©Reuters)
Amer Gojak (u sredini) na meču sa Trabzonom (©Reuters)

Vezista Ferencvaroša samouveren: Zvezda je jača nego što je do sada pokazala, ali idemo na pobede na oba meča

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.09.22. | 15:34

Amer Gojak, letošnje pojačanje Mađara, izneo je očekivanja od predstojećih duela sa Beograđanima u okviru 3. i 4. kola Lige Evrope

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Amer Gojak jedan je od petorice novajlija koje je Ferencvaroš angažovao ovog leta. Došao je iz zagrebačkog Dinama poslednjeg dana prelaznog roka za 1.000.000 evra i za sada ostavlja veoma dobar utisak. Očekuje se da posle reprezentativne pauze preuzme i još važniju ulogu u prvaku Mađarske.

Naravno, srpskoj publici je to zanimljivo zato što je Ferencvaroš naredni rival Crvene zvezde u Ligi Evrope. Sastaće se ta dva tima najpre 6. oktobra na stadionu „Rajko Mitić“, a zatim i 13. u Budimpešti, a od ta dva susreta u ogromnoj meri zavisi dalja evropska sudbina crveno-belih.

Izabrane vesti

Taj meč je u fokusu Beograđanima, ali i Mađarima, koji su vrlo dobrog raspoloženja posle dve pobede iz prva dva kola. Fradi je savladao Trabzon sa 3:2, potom i Monako sa 1:0. Sada su misli prešle na Zvezdu.

Jedno je sigurno, ići ćemo na pobedu na obe utakmice. Naravno, sve je moguće u grupnoj fazi. Crvena zvezda je pretrpela dva poraza do sada, ali je mnogo bolji tim od onoga što je pokazala. Čekaju nas dva ekstremno teška meča“, objasnio je Gojak.

(1,95) Crvena zvezda (3,60) Ferencvaroš (4,20)

Ovom 25-godišnjem vezisti nije prvi put da igra grupnu fazu UEFA takmičenja. Sa Dinamom, čije boje je branio od 2015. godine je igrao i Ligu šampiona. Zato, probao je da uporedi svoje dosadašnje iskustvo u Mađarskoj sa Dinamom.

I Dinamo i Fradi su veliki klubovi sa bogatom istorijom. Najpopularniji su u svojim zemljama, dominiraju u domaćim ligama i pravili su velike uspehe na međunarodnoj sceni. Zagrepčani su sada u Ligi šampiona, pobedili su Čelsi kod kuće i izgubili od Milana u gostima. Mi pokušavamo da ostvarimo što bolji rezultat u Ligi Evrope, ali teško mi je da kažem ko je jača ekipa“.

Gojak je ove sezone odigrao 11 mečeva za Ferencvaroš i postigao dva pogotka. Tek je na početku, trebaće mu još malo vremena da se adaptira na novu zemlju i jezik.

Definitivno sam želeo da promenim klub i državu. Trebalo mi je nešto novo, a nisam mogao da poželim bolje mesto od Ferencvaroša. Odigrao sam više od 200 mečeva za Zagrepčane, trebao mi je neki novi impuls. Budimpešta je sjajan grad. Saigrači iz reprezentacije koji su već bili ovde su mi rekli mnoge lepe stvari o Mađarskoj i nisam razočaran. Nemam na šta da se žalim. Preselio sam se ovde sa ženom, bezbedan je i komfortan grad“, pojasnio je Gojak.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------


tagovi

FerencvarošAmer GojakLiga EvropeFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara