Arturo Vidal (Foto: AFP)
Arturo Vidal (Foto: AFP)

Vidal napušta Inter posle samo godinu dana

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.03.21. | 16:52

Čileanac nije ispunio očekivanja Antonija Kontea

Bio je izričita želja Antonija Kontea prethodnog leta, ali bi već ovog, posle samo godinu dana, Arturo Vidal mogao da napusti Inter.

Ubedio je italijanski stručnjak iskusnog vezistu u septembru da mu se pridruži na Đuzepe Meaci u nameri da skinu sa trona njihov bivši klub Juventus. I nametnuo se Vidal brzo, ustalio se u postavi, međutim, krajem 2020. izgubio je mesto startera od Kristijana Eriksena.

Izabrane vesti

Od poslednjih osam utakmica u Seriji A Vidal je počeo tek dve, pride je protiv Fjorentine već na poluvremenu, duel sa Atalantom napustio na samom startu drugog dela, dok je na preostalih šest sakupio svega 58 minuta. Doduše, okršaje sa Laciom i Torinom propustio je zbog problema sa kolenom.

Bilo kako bilo, s obzirom na to da Konte sve manje računa na njega, Korijere delo Sport piše da u Interu već sada razmišljaju da se na kraju sezone rastanu sa čileanskim vezistom. Dodatan razlog za prevremeni rastanak predstavlja i Vidalova plata, koja bi u drugoj, ujedno i poslednjoj godini ugovora, narasla sa aktuelnih 5.000.000 na 6.500.000 evra, što je luksuz kakav Inter ne može da priušti za igrača koji neće biti od velike važnosti u narednoj sezoni.

Pisali smo prethodnih dana, Marselj uveliko prati Vidalovu situaciju, novi trener francuskog kluba Horhe Sampaoli navodno je kontaktirao iskusnog vezistu sa kojim je već sarađivao u čileanskoj reprezentaciji kako bi ga nagovorio da dođe na Velodrom, a pored Olimpika, interesovanje pokazuju i Galatasaraj i Flamengo, ističe Korijere delo Sport.


tagovi

Arturo VidalInter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara