Arturo Vidal  (©Reuters)
Arturo Vidal (©Reuters)

Vidal: Ne plašim se da pričam o Skudetu, ali Juventus je i dalje favorit

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.11.20. | 13:28

Čileanac o razlogu zbog kojeg je stigao u Inter, napuštanju Barse i ciljevima u ovoj sezoni

Kada je Ronald Kuman doveden na Kamp Nou sa idejom da izvrši neophodne rezove, bilo je jasno da će jedna od žrtvi biti i Arturo Vidal. U Interu su jedva dočekali Barselonin ''otpadak'' i na insistiranje Antonija Kontea, koji ima afinitete prema iskusnijim, proverenim igračima, doveli Čileanca.

U intervjuu za Korijere delo Sport Vidal je između ostalog govorio i o razlozima zbog kojih je izabrao upravo Đuzepe Meacu i plavo-crni dres milanskog velikana, a jedan od njih je upravo i višegodišnja saradnja sa Konteom u Juventusu.

Izabrane vesti

Ovde sam prvenstveno zbog Kontea. Imali smo tri zajedničke godine u Juventusu i to je bilo nezaboravno iskustvo. On me je hteo takođe, dugo smo pričali ovog leta i klub je uradio sve kako bih stigao u Inter. Konte je isti trener kakav je bio u Juventusu. Voli fudbal i prenosi tu strast i želju za pobedom. Ozbiljno se naljuti ako napraviš grešku i reći će ti to u lice, pred svima”, istakao je Vidal.

Dotakao se Čileanac kratko i nedavnih dešavanja na Kamp Nouu, zbog kojih je i napustio Kataloniju, ali i planova sa svojim novim timom.

Bio sam srećan u Barseloni, mnogi saigrači su mi postali veliki prijatelji, ali su se stvari promenile i odlučio sam da dođem ovde. Osećam glad za osvajanjem Serije A i sanjam trofej Lige šampiona. Nadam se da ću ga istetovirati, jednom kad ga osvojimo.

Neće biti nimalo lako, s obzirom da je Inter posle poraza od Reala u trećem kolu poslednji na tabeli sa samo dva boda.

I dalje postoje šanse da prođemo dalje. Ubeđen sam da ćemo napredovati. Ispustili smo dva-tri poena do sada koje moramo da vratimo. Ne plašim se da pričam o Skudetu, jer sam ga već osvajao u karijeri i u Inter sam došao da bih tako nastavio. Ubeđen sam da ćemo osvojiti bitan trofej ovde, iako je Juventus i dalje favorit”, iskren je Vidal.


tagovi

Arturo Vidal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara