Foster (Foto: Reuters)
Foster (Foto: Reuters)

Vikaridž Roud osvojen posle tri meseca, Ruf gurnuo Votford na sedmu poziciju

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.12.20. | 17:52

Kardif prekinuo niz Stršljenova od šest mečeva bez poraza - 1:0 (1:0)

Iz kola u kolo su se timovi sa gostovanja iz Votforda vraćali pognute glave. Bilo je tu i pretendenata na vrh Čempionšipa. Jedino je Bornmut uspeo da kući odnese bod iz predgrađa Londona. Gotovo tri meseca je Vikaridž Roud bio neosvojiva tvrđava, ali više nije. "Pokorio" ga je Kifer Mur, napadač Kardifa u 16. kolu najkvalitetnije druge lige na svetu i tako gurnuo Votford izvan zone koja na kraju sezone vodi u plej-of za promociju u Premijer ligu - 0:1 (0:1).

Nema sumnje, ove godine nas očekuje i te kako uzbudljiva sezona u Čempionšipu. Kako inače objasniti to da je Votford posle šest vezanih mečeva bez poraza, današnjim neuspehom pao na sedmu poziciju. A opet je na svega četiri boda od prvoplasiranog Noriča, koji je danas posle preokreta slavio protiv Šefild Venzdeja (2:1).

Izabrane vesti

Utisak je da ekipa Vladimira Ivića posle svega viđenog na Vikaridž Roudu nema za čime da žali. Mogao je i srpski stručnjak ranije da posegne za ofanzivnijim izmenama, s obzirom na to da je malo šta njegovom timu polazilo za nogom. Jednostavno, punih sedamdeset minuta je "spavala". Toliko je Stršljenovima bilo potrebno da upute prvi udarac u okvir Smitizovog gola. Šutirao je tada Kiko Femenija, samo minut kasnije i Žoao Pedro, ali je oba udarca bez problema ukrotio čuvar mreže velškog tima.

Kardif je na drugoj strani svesno prepustio loptu rivalu, ali je barem u prvom poluvremenu bio znatno konkretniji, i pred odlazak na odmor to mu se isplatilo. Doduše, reakcija Votfordove odbrane morala je da bude bolja. Korner sa leve strane u 43. minutu, lopta pada u srce šesnaesterca i stiže do Mura, koji je zakucava iza Fosterovih leđa, za svoj osmi gol u sezoni. Votford je i u nastavku preuzeo inicijativu, uglavnom pokušavao da do šanse stigne centaršutevima sa boka, ali osim dve pomenute šanse, nije više stvorio nijednu. U samom finišu je rezervista Stipe Perica iz nemoći pokušao da iscenira jedanaesterac, zbog čega je kažnjen žutim kartonom.

Bez vrednih bodova je ostao još jedan londonski tim. Brentford je u 87. minutu ispustio ceo plen u meču sa Blekburnom. Poveli su Roversi u 16. minutu preko Rotvela, izjednačio je Toni sa bele tačke - 14. njegov gol u prvenstvu - da bi prelepim solo prodorom i udarcem rezultatski preokret doneo Kanos na isteku sat vremena igre. Činilo se sve do finiša da će Pčelice stići do sva tri boda, ali im je planove pokvario Davenport tri minuta pre kraja meča.

ČEMPIONŠIP – 16. KOLO

Petak

Barnsli - Bornmut 0:4 (0:2)

/Biling 12, Solanke 45+2, Riko 52, Saridž 64/

Subota

Reding - Notingem Forest 2:0 (1:0)

/Žoao 16pen, Morison 52/

Brentford - Blekburn 2:2 (1:1)

/Toni 37pen, Kanos 61 - Rotvel 19, Davenport 87/

Bristol Siti - Birmingem 0:1 (0:0)

/Din 80/

Koventri - Roteram 3:1 (2:0)

/Bijamu 6, Voker 12, Ostigard 72 - Barlaser 85pen/

Hadersfild - KPR 2:0 (2:0)

/Koroma 3, Tofolo 39/

Milvol - Derbi 0:1 (0:0)

/Knajt 69/

Norič - Šefild Venzdej 2:1 (0:0)

/Martin 81, Arons 84 - Vindes 61/

Preston - Vikomb 2:2 (1:0)

/Barkhojzen 14, Mekarti 87ag - Mekliri 48, Kašket 75/

Stouk - Midlzbro 1:0 (1:0)

/Kolins 19/

Svonsi - Luton 2:0 (1:0)

/Roberts 2, Aju 80/

Votford - Kardif 0:1 (0:1)

/Mur 43/



tagovi

ČempionšipvotfordVladimir Ivić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara