Dani Ings (Foto: ©Reuters)
Dani Ings (Foto: ©Reuters)

Vila oživela sa Emerijem: Ings okrenuo Brajton za drugu pobedu u nizu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.11.22. | 17:03

I usput proslavio jubilej

Teško da je Unaj Emeri mogao da poželi bolji početak na klupi Aston Vile. Posle pobede nad Mančester junajtedom na debiju, španski stručnjak ostvario je i drugu prvenstvenu pobedu u nizu savladavši u 16. kolu Brajton na gostovanju. Znatno teže nego pre nedelju dana, jer Vila je na Ameksu morala da juri zaostatak, ali je zahvaljujući dvostrukom strelcu Daniju Ingsu uspela da preokrene rezultat i nastavi uspon na tabeli - 2:1 (1:1).

Sa dve pobede u poslednja dva kola Vila se udaljila od opasne zone koja je pod trenerskom palicom Stivena Džerarda delovala kao realnost ekipe. Međutim, tim sa Vila Parka se sa današnja tri boda približio Brajtonu koji je do skoro bio u vrhu, ali posle četvrtog poraza u sedam ligaških utakmica polako klizi ka sredini tabele.

Izabrane vesti

Krenulo je idealno po domaćina. Na dobrom putu je bio Brajton da nastavi pobednički niz od tri pobede u svim takmičenjima kada je Aleksis Makalister iskoristio neopreznost Daglasa Luiza pred protivničkim golom i posle samo 49 sekundi igre savladao sunarodnika Emilijana Martineza. Bio je to njegov peti prvenstveni gol ove godine te je tako već posle 16 rundi izjednačio rekord iz čitave prethodne sezone.

Na krilima ranog vođstva Galebovi su krenuli po novi gol, ali je umesto toga usledio ekspresan odgovor Vile. Pravo niotkuda gosti su izjednačili Luis Dank je zakasnio, srušio Džoša Mekgina (njegov treći skrivljen penal na poslednje četiri prvenstvene utakmice koje je odigrao!), a glavni arbitar Kris Kavana pokazao na belu tačku. Dani Ings je preuzeo odgovornost i pogodio deseti od jedanaest penala koliko je izveo u elitnom rangu. Doduše, bilo je za očekivati da biti precizan ako znamo da Robert Sančez nikada od dolaska na Ostrvo nije odbranio jedanaesterac u Premijer ligi. Bio je to ujedno 100. ligaški gol u karijeri nekadašnjeg napadača Liverpula.

Početkom drugog poluvremena upisao je i 101, odnosno četvrti u poslednje četiri prvenstve utakmice. Ovog puta su Makalister i Luiz zamenili uloge, Brazilac mu se revaširao i oteo loptu Argentincu, brzo je predao do Ingsa, a napadač Vile uz malo sreće režirao preokret.

Nastavak utakmice obeležila je sporna sudijska odluka. Dogodila se sredinom drugog poluvremena kada je Soli Marš utrčao ispred Luke Dinja i sklonio mu loptu, a Francuz iz sve snage opalio po nozi Brajtonovog beka. Međutim, Kavana je procenio da nije bilo materijala za najstrožu kaznu. Šta vi mislite?

Kako bilo, Brajton je do kraja vršio pritisak na rivala, ali je ozbiljnije uspeo da pripreti jedino preko Leandra Trosara. Ipak, Martinez je njegov udarac sa distance ukrotio bez većih problema.

PREMIJER LIGA – 16. KOLO

Subota

Mančester Siti - Brentford 1:2 (1:1)

/Foden 45+1 – Toni 16, 90+8/

Bornmut - Everton 3:0 (2:0)

/Tavernije 18, Mur 25, Entoni 69/

Liverpul - Sautempton 3:1 (3:1)

/Firmino 6, Nunjez 21, 42 - Adams 9/

Notingem Forest - Kristal Palas 1:0 (0:0)

/Gibs Vajt 54/

Totenhem - Lids 4:3 (1:2)

/Kejn 25, Dejvis 51, Bentankur 81, 83 - Samervil 10, Rodrigo 43, 76/

Vest Hem - Lester 0:2 (0:1)

/Medison 8, Barns 78/

Njukasl - Čelsi 1:0 (0:0)

/Vilok 67/

Vulverhempton - Arsenal 0:2 (0:0)

/Edegor 54, 75/

Nedelja

Brajton - Aston Vila 1:2 (1:1)

/Makalister 1 - Ings 20pen, 54/

17.30: (3,90) Fulam (3,50) Mančester Junajted (1,95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Aston VilaUnaj EmeriBrajtonPremijer ligaDani Ings

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara