Fudbaleri Flamenga (©Reuters)
Fudbaleri Flamenga (©Reuters)

Vinisijus došao na Marakanu, promovisao novi imidž i gledao preporođeni Flamengo (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.06.22. | 01:56

Rubonegri pred zvezdom Real Madrida odigrali najbolje ove sezone

Mesec dana pošto je osvojio Ligu šampiona sa Real Madridom, Vinisijus Žunior obradovao je navijače Flamenga svojim dolaskom na čuvenu Marakanu, a čini se i motivisao igrače slavnog kluba da konačno ove sezone zaigraju kao što se od njih očekuje i ubedljivo savladaju protivnika.

Posle samo tri boda u prethodnih pet mečeva brazilskog prvenstva Rubonegri su se iskalili na Amerika Mineiru i pobedom 3:0 probili se iz donjeg dela tabele do sedme pozicije. Šampion Južne Amerike iz 2019, kao i prvak svoje zemlje te i sezone posle, sakupio je 18 bodova iz 14 utakmica.

Izabrane vesti

Ove večeri Flamengovi fudbaleri su dominirali u odnosu na rivala i mogli ubedljivije da slave, ali je Gabrijel Barbosa u 54. minutu promašio penal šutirajući pored gola, a nešto kasnije stativa je zaustavila udarac Pedra, dok je Andreas Pereira blokiran u odličnoj šansi iz kontre za domaći tim. Šteta je i što makazice Tijaga Maje u finišu meča nisu bile preciznije. Sam se fantastičnom kontrolom lopte izborio za atraktivan pokušaj, ali nije bio dovoljno precizan. Imali su, doduše, crveno-crni i dosta sreće u 65. minutu, kada je gol Pedrinja za 1:1 poništen zbog ofsajda. Bila je to, ipak, ispravna odluka arbitra.

Iako je imao veći posed lopte i češće pretio nego protivnički tim, Flamengo je svoje akcije bazirao uglavnom na kontrama. Vodeći pogodak četiri minuta pre odlaska na odmor bio je mat u tri poteza. Golman Santos je poslao dugu loptu na protivničku polovinu, tamo se Pedro odlično zagradio i nadmudrio Danila Avelara, a onda omogućio zicer Gabrijelu Barbosi. Za razliku od kasnijeg udaraca sa bele tačke, kada je tek trećim promašenim penalom u karijeri od 35 izvedenih izazvao reakciju i kod Vinisijusa u loži Marakane, u toj situaciji Gabigol je bio precizan.

Na 2:0 povisio je Urugvajac De Arasketa iz kontre "četiri na tri", a na dodavanje Ribeira kao u malom fudbalu. Gotovo da su se domaćini ušetali u mrežu Amerikinog gola.

Novi aplauz 43.000 gledalaca igrači Flamenga dobili su u prvom minutu nadoknade posle još jednog brzo organizovanog napada i preciznog šuta iskusnog Marinja. Ne igra mnogo ove sezone, najčešće ulazi s klupe - kao i u ovom meču - pa otud i suze radosnice posle prvenca u brazilskom prvenstvu za najubedljiviju pobedu velikana iz Rija od početka Serija A za 2022. godinu.

Što se tiče gostiju iz Belo Orizontea, oni su imali dobar period igre po povratku sa odmora. Stvorili su nekoliko solidnih prilika, ali ih nisu realizovali, a onda ih je u 52. minutu šokirao penal. Naivan je bio kapiten Žuninjo i nagazio De Arasketu, pritom, na svega par metara od odlično postavljenog sudije. Iako Gabigol nije bio precizan, igrači Amerike nisu uspeli da ponovo preuzmu inicijativu. Ovo im je bila peta uzastopna utakmica bez datog gola, te bi kada bude kompletirano 14. kolo mogli da upadnu u zonu ispadanja.

Pored sreće koju je doneo igračima i navijačima kluba u kom je ponikao i za koji je sakupio više od 50 nastupa pre nego što ga je Real kupio kao 18-godišnjaka za 46.000.000 evra, Vinisijus je dolazak na Marakanu iskoristio i da promoviše novu frizuru.

Istovremeno sa ovom utakmicom drugoplasirani Korintijans nije iskoristio priliku da se pobedom na svom terenu izjednači sa vodećim Palmeirasom. Bez golova je završen duel sa šestoplasiranim Santosom, pa aktuelni šampion Južne Amerike iz Sao Paula ima priliku da se dodatno odvoji od pratilaca pošto ima meč manje od svih timova iz gornjeg dela tabele.

BRAZIL 1 - 14. KOLO

Subota

Internasional - Koritiba 3:0 (2:0)

/Tajson 19, Edenilson 42, Alemao 54/

Atletiko PR - RB Bragantino 4:2 (3:0)

/Erik 5, Orežuela 16, Romulo 23, Mura 67 - Alerandro 79, Evangelista 82p/

Korintijans - Santos 0:0

Flamengo - Amerika 3:0 (1:0)

/Barbosa 41, De Arasketa 71, Marinjo 90+1/

Nedelja

Atletiko Mineiro - Fortaleza 3:2 (0:2)

/Rubens 76, Rever 87, Žusa ag 90+6 - Romarinjo 3, 29/

21.00: (5,80) Avai (3,80) Palmeiras (1,62)

21.00: (2,60) Botafogo (3,00) Fluminense (2,95)

23.00: (2,00) Seara (3,35) Atletiko GO (3,90)

23.00: (2,20) Gojas (3,05) Kujaba (3,70)

23.00: (1,58) Sao Paulo (3,70) Žuventud (6,75)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

FlamengoVinisijus ŽuniorBrazil 1Amerika MineiroGabrijel Barbosa Gabigol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara