Nevena Damjanović i Violeta Slović (©MN Pres)
Nevena Damjanović i Violeta Slović (©MN Pres)

Violeta Slović širi optimizam: Zaslužile smo da igramo na Svetskom prvenstvu

Vreme čitanja: 3min | sre. 31.08.22. | 09:55

Još dva dana do utakmice decenije

Usijanje u taboru ženske reprezentacije Srbije. Ostala su još dva dana do utakmice decenije u Staroj Pazovi!

Srpske fudbalerke će u petak uveče (2. septembar, 20.00) igrati protiv Portugalije meč koji bi mogao da ih odvede u baraž za Svetsko prvenstvo. Pobeda bi overila prolaz u plej-of, remi bi prolongirao odluku za poslednje kolo, s tim što bi rivalke bile u maloj prednosti, pošto odlučuje gol-razlika u slučaju istog broja bodova.

Izabrane vesti

Ipak, o podeli bodova u petak niko ne razmišlja. Kada je pala Nemačka, vicešampion Evrope, u srpskoj kući fudbala, onda može i Portugalija. Čvrsto veruje u to i kapiten i komandant odbrane reprezentacije Srbije Violeta Slović.

Sanjale smo kao devojčice da igramo fudbal i da branimo boje Srbije u važnoj utakmici pred domaćom publikom i u fantastičnoj atmosferi. Evo, sada su tu svi argumenti da naši snovi postanu stvarnost. Pobeda nam otvara vrata velike scene i mislim da je ova generacija zaslužila da se nađe na završnom turniru Svetskog prvenstva. Videli ste u ponedeljak na okupljanju koliko smo se uželele jedna druge, željne smo velikih izazova i utakmica protiv Portugalije je u svakom smislu reči praznik ženskog fudbala u Srbiji“, kaže Violeta Slović.

Upravo je pobeda nad Nemačkom potpuno otvorila oči srpskim fudbalerkama i pokazala im koliko zaista vrede. I to je veliki vetar u leđa pred meč odluke.

U ekipi vlada sjajno raspoloženje, jedva čekamo susrete sa Portugalijom i Izraelom. Prekretnica je bila pobeda protiv Nemačke, dokazale smo da je teren u Staroj Pazovi neosvojiva tvrđava čak i za vicešampionke Evrope. Očekujemo pune tribine i fantastičan ambijent. Svesne smo da će u tom slučaju pritisak biti veći, ali ne bežimo od toga i spremne smo da ostavimo srce na terenu i ostvarimo još jedan veliki podvig. Čula sam da će sve devojčice koje treniraju ženski fudbal u Srbiji doći da nas podrže i to nam uliva dodatnu energiju i motiviše nas da svi zajedno ispišemo istoriju srpskog ženskog fudbala“. 

Violeta Slović je bila prva dobitnica Zlatne lopte FSS-a u konkurenciji fudbalerki, ali sada bi rado menjala sva individualna priznanja za plasman na Mundijal.

Šteta je što u Portugaliji nismo izborile bar nerešen rezultat, a zaslužile smo bod posle svega što je viđeno na terenu. Imale smo peh sa koronom i povredama, selektor nije mogao da računa na šest-sedam standardnih igračica. Na to se nadovezala i jedna sporna sudijska odluka u korist protivnica i jednostavno nismo mogle više. Portugalska reprezentacija je skup sjajnih pojedinaca, kompaktan i uigran tim koji je i na Evropskom prvenstvu bio jedno od najprijatnijih iznenađenja. Imaju vrlo brze ofanzivne igračice i jasno je da Nevenu Damjanović i mene, kao i celu našu ekipu očekuje izuzetno težak zadatak. Potrudićemo se da otupimo oštricu njihovog napada, a ne sumnjam da će moje koleginice iz špica svoj deo posla obaviti na najbolji mogući način“, zrači optimizmom Violeta Slović.



tagovi

Ženska fudbalska reprezentacija SrbijeVioleta SlovićFudbalski savez Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara