Dušan Vlahović sam protiv svih (AFP)
Dušan Vlahović sam protiv svih (AFP)

Vlahović je Juventusov ferari, ali Maks Alegri vozi fijat (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | uto. 22.02.22. | 22:49

Srpski napadač sjajno debitovao u Ligi šampiona ali je Viljareal nadigrao Juventus i izborio više nego zaslužen remi

Porodica Anjeli u vlasništvu ima Ferari. Ima I Fijat. A ima i Juventus. Anjelijevi bi sigurno želeli da im Juventus na zelenom terenu ide kao ferari i deluje da su kupovinom Dušana Vlahovića za ogroman novac dobili baš tog moćnog “konjića” koji im je falio.

Samo, problem je što za volanom sedi Maks Alegri koji nikako da odmakne od vožnje fijata. Sva sreća pa Alegri ne može toliko da ukoči “konjske snage” kojima je fenomenalni srpski napadač oplemenio tim Bjankonera.

Izabrane vesti

Samo 32 sekunde utakmice i prvi dodir sa loptom su bili dovoljni Vlahoviću da na debiju u Ligi šampiona protiv Viljareala postigne gol kojim je Juventusu omogućio šansu za plasman u četvrtfinale Lige šampiona. Ko zna u kakvom bi raspoloženju Juventus dočekao revanš u Italiji da Vlahović nije postigao gol u remiju 1:1 koji Staru damu i dalje ostavlja u ulozi favorita. Ali koga Porto i Lion ujedu, i Viljareala se plaši…

Brigu i strepnju "juventina" izaziva trenerski pristup Maksa Alegrija koji je od tog 32. sekunda meča na Madrigalu rešio da čuva 1:0, da se brani i da eventualno iz neke kontre ostvari i ubedljiviju pobedu. Nije uspeo i napustio je valensijski region bez pobede. Zasluženo je kažnjen. Alegrijev večerašnji makijevelizam teško da će doneti ispunjenje konačnog cilja ako Juve u revanšu ne zaigra mnogo bolje. Ili samo onako kako može. Ako mu trener dozvoli… Može Viljareal da se eliminiše i sa ovakvim pristupom ali dalje od četvrtfinala ne može, jer tamo čekaju mnogo veće aždaje.

-------------------

VILJAREAL - JUVENTUS 1:1 (0:1)

/Pareho 67 - Vlahović 1/

Stadion: Keramika. Sudija: Danijel Zibert (Nemačka)

VILJAREAL (4-4-2): Rulji - Fojt, Albiol, Pau Tores, Pedrasa (od 78. Estupinjan) - Čukvueze (od 90. Pino), Kapu, Pareho, Moreno (od 78. Trigeros) - Lo Selso, Dandžuma (od 90. Dia).

JUVENTUS (4-4-2): Ščensni - De Šiljo (od 87. Pelegrini), Danilo, De Liht, Aleks Sandro (od 46. Bonući) - Kvardado, Lokateli (od 71. Artur), Rabio, Mekeni (od 81. Zakarija) - Vlahović, Morata.

-------------------

Vlahovićev predatorski osećaj za gol se video na debiju za Juve u Seriji A. Tada mu je trebalo desetak minuta. Večeras samo pola minuta. Postao je najmlađi starter debitant koji se upisao u strelce u istoriji elitnog takmičenja.

Meastralno kretanje, precizno pozicioniranje između Viljarealovih štopera, osećajan prijem lopte i potom hiruški precizan šut iz teške situacije u suprotan ugao. Majstorija srpskog asa u 32. sekundi ga je stavila u red velikana kao što su Del Pjero i Trezege koji su na debijima u Ligi šampiona za Bjankonere tresli mreže. Neverovatan osećaj za gol ima haubica iz Zemuna.

Uraganski početak Juventusa na krilima Vlahovića su potom ukočili Viljareal i Alegri. Juve je prešao na formaciju 3-5-2 (koja je u defanzivi zapravo bila striktnih 5-3-2) i pozvao protivnika na svoju polovinu. Već u 13. minutu je stativa spasila gol Ščensnog posle šuta Lo Selsa. Broznoga krila Čukvueze i Dandžuma su počela da vade dušu na pamuk Juventusovim defanzivcima. Pogotovo Holanđanin koji je na levoj strani sjajno sarađivao sa Lo Selsom. Čukvueze je u 16. minutu probio po desnom krilu, servirao šansu za Dandžumu ali je Ščensni odbranio.

Sve što je Juventus pokušavao u napadu je da se osloni na Vlahovićevu sposobnost da zadrži loptu i da posle kontri ili dugih lopti razigra saigrače. Uspeo je u nekoliko navrata, poslao jako upotrebljive lopte Morati i Lokateliju ali nije bilo završnice.

De Liht je posle pola sata igre u poslednjem momentu sjajno reagovao ispred Dandžume koji se već spremio da zakuca loptu u mrežu. Na drugoj strani su Morata i Mekeni mogli bolje da iskoriste šanse u kojima su se našli. Uspeo je Juve pred kraj poluvremena da smiri tempo, napade Viljareala i da uspostavi kakav takav balans u posedu. Na veliki odmor je otišao sa vođstvom zahvaljujući Vlahoviću ali igrom nije ulivao baš neku veliku sigurnost.

Promenio je Alegri formaciju na poluvremenu uvođenjem Bonućija umesto Aleksa Sandra, ali se u igri nije toliko toga promenilo. Možda je Juve bio nešto bolji u posedu i pas igri nego u prvih 45 minuta. Ali napadačkih akcija nije bilo iako su Vlahović i Morata gutali kilometre napred i otvarali se…

Opet je Viljareal preuzeo incijativu i pretio. Ščensni je zaustavio i šut preporođenog Alberta Morena koji je igrao kao navijen i podsetio na dane iz Sevilje. Gol je visio… Opet je Juve bio u niskom defanzivnom bloku, Viljareal je kružio i tražio rupu u redovima Bjankonera.

Našao ju je u 67. minutu. Ime joj je Adrijen Rabio. Užasno neodgovorno je Francuz zaboravio lukavog Danija Pareha kojeg je sjajnom loptom našao Etjen Kapu. Iskusni Španac je u svom stilu iz drugog plana došao na peterac i doneo Žutoj podmornici zasluženo izjednačenje.

Nastavio je domaći tim da napada, a Rabio je umalo napravio još jednu katastrofu. Start nad Čukvuezeom mu je definitivno bio za crveni ali mu je nemački sudija progledao kroz prste i počastio ga samo sa žutim.

Osetio je Unaj Emeri da njegov tim igra bolje i da Juve nema odgovor, probao uvođenjem svežih ofanzivnih snaga poput Trigerosa i Estupinjana ali nije mogao do preokreta. Imao je i Vlahović još jedan odličan pokušaj u finišu meča ali je domaći golman Rulji zaradio dnevnicu. U poslednjih nekoliko minuta su Španci napravili obruč oko kaznenog prostora rivala ali je odrbana Bjankonera bila dovoljno iskusna da ne dozvoli slom.

Revanš je za tri nedelje, Juventusu će se vratiti i Dibala, ali čini se da večeras i sa njim na terenu ne bi mnogo drugačije izgledalo. Ključevi četvrtfinala su kod Alegrija. Ovaj Viljareal niko ne sme da potceni.


tagovi

Dušan VlahovićDani ParehoMasimilijano Alegri

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara