Dušan Vlahović
Dušan Vlahović

Vlahović u 90+1 za Juveov vaskrs u Salernu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.01.24. | 19:56

Inzagijev tim vodio dugo, ali u nastavku nije mogao s igračem manje...

Ludo je bilo juče na Meaci, a ništa manje ni večeras u Salernu! Mučio se Inter i nekako uspeo da dobije davljenika Veronu (2:1), preživevši penal u sudijskoj nadoknadi, dok se Juve na minus dva vratio zahvaljujući pogotku srpskog reprezentativca Dušana Vlahovića - takođe nakon što je isteklo 90 minuta igre.

Salernitana je dugo vodila, ozbiljno mučila Staru damu, ali je u ranoj fazi drugog poluvremena ostala s igračem manje i olakšala timu iz Torina put do velikog preokreta. Đulio Mađore bio je junak nekih petnaestak minuta. Upravo je on u finišu prvog dela doneo prednost domaćinu, da bi u 53. zaradio drugi žuti karton i ostavio svoje drugove na cedilu.

Izabrane vesti

Juventus nije blistao, daleko od toga; u teškim uslovima za igru, po jakom pljusku, teško su crno-beli stvarali prilike. Prvi udarac u okvir gola uputili tek u 64. minutu, no imali su puno sreće da samo nekoliko trenutaka kasnije izjednače.

Statistika kaže kako Dušan Vlahović pored gola ima i asistenciju, međutim radilo se zaista o sretnom spletu okolnosti za goste. Posle ubacivanja Timotija Vee sa boka, Vlahović je promašio loptu, ona mu je prošla kroz noge - doduše dokačila ga je - i nekako došla do druge stative gde se nalazio mladi Englez Samjuel Iling Džunior. Oko njega nije bilo nikoga, imao je vremena da se namesti, zatim da opali snažno i - to je bilo 1:1.

Brojčano nadmoćniji Juve je u tim momentima već bio preuzeo kontrolu, imao posed veći od 70 odsto i bilo je samo pitanje vremena kada će doći do poravnanja. Pa i do obrta...

Doduše, Simi je na 1:1 imao izvanrednu šansu da ponovo donese prednost Salernitani, ali na centaršut danas super motivisanog veterana Antonija Kandreve Nigerijac se nije najbolje snašao, a bio je na samo tri-četiri metra od gola.

Dušan Vlahović se dosta trudio, međutim malo toga mu je polazilo od ruke. Početkom drugog dela tražio je penal nakon duela sa Slovakom Norbertom Đomberom, koji ga je dosta dobro držao. Arbitar Gvida nije dobio poziv iz VAR sobe, mada je bilo elemenata za najstrožu kaznu.

Uspeo je Đomber u još nekoliko navrata da nadmudri Vlahovića, ali ne i u 91. minutu. Danilo je uputio divan centaršut, snažni srpski napadač se dobro pozicionirao, snažno trznuo glavom i gađao neodbranjivo - 1:2.

Bio je to Vlahovićec sedmi pogodak u sezoni i ukupno 30. u dresu Juventusa...

Filip Kostić igrao je od prvog minuta. Maks Alegri odlučio je da ga zameni na poluvremenu. Ispostavilo se, bio je to dobar potez, pošto je njegova zamena Iling Džunior učestvovao u preokretu.

Do derbija sa Interom koji je na programu 4. februara Stara dama ima prilično lagan raspored: Sasuolo i Empoli kod kuće, odnosno Leče u gostima.

SERIJA A – 19. KOLO

Petak

Bolonja - Đenova 1:1 (0:1)

/De Silvestri 90+5 - Gudmundson 20/

Subota

Inter - Verona 2:1 (1:0)

/Martinez 13, Fratezi 90+6 - Anri 74/

Frozinone - Monca 2:3 (0:2)

/Arui 56, Soule 75 penal - Mota 18, Karboni 45, Soule 55 autogol/

Leče - Kaljari 1:1 (1:0)

/Žendri 31 - Oristanio 68/

Sasuolo - Fjorentina 1:0 (1:0)

/Pinamonti 9/

Nedelja

Empoli - Milan 0:3 (0:2)

/Loftus-Čik 11, Žiru 31, Traore 88/

Torino - Napoli 3:0 (1:0)

/Sanabrija 43, Vlašić 52, Bonđorno 66/

Udineze - Lacio 1:2 (0:1)

/Valas 59 - Pelegrini 12, Vesino 76/

Salernitana - Juventus 1:2 (1:0)

/Mađore 39 - Iling Džunior 65, Vlahović 90+1/

20.45: (2,45) Roma (3,40) Atalanta (3,10)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Serija A

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara