Todorovski (Star sport)
Todorovski (Star sport)

Vojo Ubi TSC

Vreme čitanja: 4min | ned. 08.10.23. | 19:24

Vicešampion Srbije poražen u derbiju severne Bačke - 0:2.

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Nova sezona, stare boljke. Treći put za redom nije uspeo da TSC da savlada komšijski Spartak. Posle prošlosezonska dva remija, sada su Plavi golubovi potpuno neočekivano odneli ceo plen iz Bačke Topole. Šok za domaću publiku priredila je ekipa koju predvodi Aleksandar Keržakov, iz samo dva udarca ka golu Veljka Ilića stigla do vredna tri boda. Do ove utakmice bio je plavo-beli tim bez bodova na strani, a upisao ih je gde su svi najmanje očekivali, u derbiju severne Bačke i to protiv vicešampiona Srbije – 2:0.

Izabrane vesti

Posle uspavanog prvog poluvremena delovalo je da će ekipa Žarka Lazetića slično kao u duelima sa IMT-om i Radničkim iz Kragujevca držati tempo do pred kraj, pa postići pobedonosni gol. Da ne bude tako pobrinula se čvrsta i disciplinovana odbrana Subotičana, predvođena gorostasnim čuvarem mreže, Aleksandrom Vulićem. Sve što je ušlo u njegov kazneni prostor hvatao je mladi golman, ukrotio svaki udarac sa distance. Ipak, ništa u Spartaku ove sezone izgleda ne funkcioniše bez Voje Ubiparipa. Ponovo je prekaljeni centarfor bio odlučujući faktor, golom i asistencijom zasladio prvu pobedu ikada Plavih golubova nad TSC-om.

Mora se dodati da je i sreća bila saveznik Spartaka, tri puta su pogađali okvir gola Topolačani, dva puta dok je rezultat bio 0:0. Pobedi se u zube ne gleda, pa neće previše razmišljati Keržakov o načinu na koji je došao do ogromnog slavlja. Ovim trijumfom su Subotičani učinili uslugu Partizanu, koji ostaje jedina neporažena ekipa u Mozzart Bet Superligi, ali i Crvenoj zvezdi, jer sada tim Baraka Bahara preuzima poziciju broj dva. Mnogo razloga za brigu u redovima TSC-a, koji na reprezentativnu pauzu odlaze sa dva meča bez pobede u domaćem šampionatu.

Gotovo ništa vredno pomena nije se desilo u prvom poluvremenu. TSC je držao loptu, diktirao tempo, dok se Spartak povukao u potpunosti pred svoj gol. Subotičani su bili toliko defanzivno orijentisani da su jedva prelazili pola, te nisu uputili nijedan udarac ka golu Veljka Ilića. Topolčani sa druge strane nisu imali rešenje u napadu, falio je završni pas, a sve što su centrirali završilo je u rukama gorostasnog čuvara mreže gostiju, Aleksandra Vulića. Tek par minuta pred zvižduk koji označava odlazak na pauzu je ozbiljnije zapretio domaći tim. Petar Stanić je zakasnio na loptu Miloša Pantovića, a plasirana lopta Aleksandra Ćirkovića otišla iznad gola. Strelac pogotka protiv Olimpijakosa je imao šansu da dovede svoj tim u prednost, njegov volej je zaustavio ponovo Vulić.

Agresivnije je zaigrao domaći tim čim je počeo drugi deo derbija. Nije menjao ništa Lazetić, osim pozicija igrača na terenu. Okvir gola je postao saveznik Spartaka, prvo je Nemanja Stojić glavom pogodio stativu, dok je Ifet Đakovac zatresao prečku. Kazna je stigla brzo, Plavi golubovi su iz prvog udarca na utakmici zatresli mrežu Topolčana. Centaršut Miloša Mijića je odlično ispratio Vojo Ubiparip i glavom prosledio loptu u mrežu za ogromno slavlje gostujućeg tima.

Na sve ili ništa kreće TSC, Aleksandra Vulića su testirali redom Nikola Kuveljić, Vukašin Krstić, Aleksandar Ćirković i Ifet Đakovac, svi neuspešno. Nesavladiv je bio nekadašnji čuvar mreže Javora, koji od ovog leta brani boje subotičkog tima. Ruku na srce, čvrsta odbrana gostiju limitirala je izabranike Žarka Lazetića na udarce van kaznenog prostora, prolazna kombinacija ispred gola je izostala.

Taman što je pripremio stručni štab TSC-a trostruku izmenu, Spartak je duplirao prednost. Ponovo kontranapad, dugačka lopta Voje Ubiparipa, loša reakcija Josipa Ćalušića i lep pogodak Andreja Todoroskog. Vrhunski je lobovao Veljka Ilića za delirijum na klupi subotičkog tima. Nisu pomogle ni dodatne izmene ekipi Žarka Lazetića, lopta je kružila oko kaznenog prostora Spartaka te niko od fudbalera vicešampiona Srbije nije uspevao da nađe ključ za vrata odbrane Plavih golubova. Još jedan okvir gola, Ifet Đakovac nije imao sreće jer je pogodio stativu.

MOZZART BET SUPERLIGA 11. KOLO

TSC – Spartak 0:2 (0:0)

/Ubiparip 52, Todorski 66/


Bačka Topola, TSC arena

Gledalaca: 800

Sudija: Predrag Janjuš (Pančevo)

Žuti kartoni: Ilić, Petrović (TSC), Vulić, Ubiparip (Spartak)

TSC (3-5-2): Ilić 6 – Krstić 6, Stojić 6, Ćalušić 5,5- Vlalukin 6 (od 74. Petrović 6), Kuveljić 6 (od 74. Mirčevski 6), Đakovac 6, Stanić 6 (od 66. Jovanović 6), Šoš 6 (od 66. Vulić 6)- Ćirković 6 (od 66. Rakonjac 6), Pantović 6.

Spartak (3-4-1-1-): Vulić 7,5- Tanasijević 7, Vidaković 7, Ćalasan 7- Bijelović 7, Todoroski 7 (od 80. Jocić), Đurasović 7, Mijić 7 (od 65. Lukić 6), Stanojev 6- Tošeski 7- Ubiparip 7,5 (od 83. Mudrinski -).

Igrač utakmice: Vojo Ubiparip (Spartak Subotica) 7,5.

MOZZART BET SUPERLIGA, 11. KOLO

Petak

IMT - Radnik Surdulica 1:1 (1:0)

/Glišić 24 - Baić 81/

Radnički Niš - Napredak 1:1 (1:0)

/Škrbić 27 - Stanojlović 90+5/

Subota

Novi Pazar - Vojvodina 3:1 (0:0)

/Floro 56, Karaklajić 76, Adešina 85 - Vukanović 82/

Javor - Železničar 2:1 (1:0)

/Petrović 37, Milošević 58 - Romanić 56/

Partizan - Mladost Lučani 2:0 (0:0)

/Natho 57pen, Zahid 70/

Nedelja

Radnički 1923 - Crvena zvezda 3:4 (2:3)

/Gluščević 21, Činedu 39, Zorič 90+4 - Olajinka 29, 34, Ivanić 44, 66/

Čukarički - Voždovac 1:1 (0:1)

/Sing 52 - Burmaz 35/

TSC - Spartak 0:2 (0:0)

/Ubiparip 53, Todorovski 66/




tagovi

Andrej TodoroskiVojo UbiparipTSC Bačka TopolaSpartakSpartak SuboticaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara