(©Starsport)
(©Starsport)

Vojvodina jaka, ali ne toliko da može sa igračem manje

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.08.22. | 16:14

Novosađani nezadovoljni suđenjem

Nakon remija sa Kolubarom u Lazarevcu (1:1), Vojvodina je u subotu veče vezala još jedan pred svojom publikom protiv Mladosti iz Lučana (1:1). Sigurno da u taboru Lala nisu zadovoljni samo bodom iz ovog susreta, ali mogu biti zadovoljni igrom tima, posebno imajući u vidu da su celo drugo poluvreme igrali sa igračem manje, zbog crvenog kartona najboljeg strelca ekipe Veljka Simića.

Uprkos tome, Novosađani su bili bolji rival i bliži pobedi. Nije se osećali u igri da su u brojčanom deficitu, ali je nedostajalo malo sreće domaćem timu.

Izabrane vesti

Kada je reč o samoj igri, izabranici Milana Rastavca opet su bili dominantna ekipa, imali inicijativu i posed lopte na svojoj strani, ali ipak nisu bili dovoljno snažni da sa desetoricom na terenu osvoje ceo plen. Stručni štab je poverenje da čuva mrežu ovog puta ukazao Nikoli Simiću, za razliku od starta ove sezone Mozzart Bet Superlige, kada je sve vreme branio Lazar Carević. I to poverenje je opravdao. Ništa nije mogao kod izuzetno preciznog udarca Bojovića, kojim su Lučanci izjednačili, a dobrim intervencijama i pravovremenim istrčavanjem sprečio je goste da dođu do preokreta.

Među startnih jedanaest našao se Filip Malbašić, prednost je dobio u odnosu na Mihajla Neškovića, i još jednom pružio korektnu partiju. Takođe, treba pomenuti i nastup talentovanog Uroša Kabića: nakon oporavka od mononukleoze, postepeno su mu dozirani minuti, a juče je proveo na terenu poslednjih 20-ak minuta susreta i uneo svežinu, kreirao je nekoliko opasnih akcija i imao sjajan pokušaj iz slobodnog udarca, ali je i te kako raspoložen bio golman Mladosti Željko Samčović.

Ipak, i posle ovog meča, kao i veliki broj puta u srpskom fudbalu, više se priča o sudijskim odlukama nego o igri. Veliko nezadovoljstvo suđenjem kod navijača Vojvodine počelo je u prethodnom kolu u Lazarevcu (problematično da li je kod drugog gola Kolubare bilo igranja rukom), a kuliminiralo je sinoć nakon što je glavni arbitar Pavle Tomić u samo dva minuta pokazao dve javne opomene odnosno crveni karton Veljku Simiću: najpre zbog koškanja sa Bojovićem, a potom zbog starta nad Bahom. Situacija je diskutabilna i sigurno pitanje za analizu sudijskih eksperata.

Sudijski kriterijum prokomentarisao je strateg Lala Milan Rastavac

“Utisak mi je da je ovo još jedna utakmica u koji nismo uzeli ono što smo zaslužili. Razloge možemo tražiti na raznim stranama, ali jedan deo se svakako odnosi na kriterijum suđenja unutar utakmice jer se često igra svodila jedan na jedan, pa unutar te igre sudijske odluke imaju uticaj, a vi ćete proceniti da li je to bilo na ovu ili na onu stranu”, rekao je Rastavac neposredno posle meča.  

Predsednik Vojvodine Dragoljub Zbijić rekao je pre nekoliko dana  da deli mišljenje velikog broja sugrađana i prijatelja, ali da se klub neće oglašavati zvaničnim saopštenjem na račun odluka arbitara. Videćemo da li će posle ovog susreta biti drugačije, budući je revolt kod velikog dela javnosti dostigao novi stepenik.

Kako god, Novosađani moraju što pre da se usmere narednom izazovu, koji ih očekuje već u četvrtak na gostovanju Radniku u Surdulici, gde će tražiti povratak u pobednički ritam.



tagovi

FK VojvodinaMozzart Bet Superligaveljko simić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara