Đorđe Ivanović protiv Vojvodine (© MN Press)
Đorđe Ivanović protiv Vojvodine (© MN Press)

Vojvodina zvala Partizanovo krilo, Ivanović hoće da se bori za prvih 11

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.07.20. | 16:49

Neuspeli pokušaj Nenada Lalatovića

Kad je posle finala kupa i prvog pehara u profeisonalnoj karijeri skicirao plan za narednu sezonu, Nenad Lalatović je javno rekao kako će gro Vojvodininog igračkog kadra činiti srpski fudbaleri i da posebnih ulaganja u strance neće biti. Na kraju krajeva, Novosađani su među retkim klubovima bez ijednog legionara ako se ne računaju momci sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Tom trendu Lalatović je ostao dosledan u letnjim danima i sve ukazuje da će u novo prvenstvo ući sa timom sastavljenim mahom od igrača sa ovdašnje scene.

Želeo je temperamentni stručnjak da na „Krađorđe“ dovede jednog koji odgovara pomenutom profilu, pokucao na vrata Partizana, tražio Đorđe Ivanovića, ali se krilni vezista, po potrebi napadač, zahvalio na ponudi, uz obrazloženje da sebe vidi u crno-belom dresu.

Izabrane vesti

Ideju o selidbi u Novi Sad Lalatović je predočio Ivanoviću nekoliko dana posle niškog finala, u kome je Voša savladala baš crno-bele (bez nekadašnjeg kapitena subotičkog Spartaka u protokolu). Računao je na to da će momak iz Vukovara u Vojvodini dobiti više minuta, imati šansu da se razmahne, možda postane nosilac igre. Kako se može čuti, jedan od Lalatovićevih argumenata bio je da pod njegovom palicom fudbaleri koji nisu stgli iz škole Partizana ili Crvene zvezde izuzetno napreduju i igraju najbolji fudbal u Superligi. Primeri koji potkrepljuju njegov stav su role Rada Krunića, Srđana Vujaklije, Filipa Kneževića (Borac), Marka Docića, Petra Bojića (Čukarički), Lazara Ranđelovića, Nermina Haskića (Radnički Niš), Miljana Vukadinovića, Momčila Mrkaića (Vojvodina)...

Takav je plan bio i sa Ivanovićem. Želeo je Lalatović da mu oživi karijeru posle perioda stagnacije u Humskoj, uveren da može da probuditi u Đorđu igrača iz jeseni 2017. kad su ga kapiteni superligaša proglasili najboljim u državi, a Partizan doveo iz Spartaka za 400.000 evra. Čak kad se pogleda statistika Ivanović ima više nego korektne brojke: dao je 17 i namestio šest golova na 65 takmičarskih utakmica, mada treneri kao da mu nisu verovali dovoljno, češće su ga korisitli kao rezervu.

Lalatovićev poziv nije bio jedini na adresu Đorđa Ivanovića ovog leta. Javljali su se još neki klubovi iz okruženja i iz Evrope, međutim, 24-godišnji vezista je odlučan da se bori za mesto u timu Sava Miloševića. Iako su mu konkurenti Takuma Asano, Filip Stevanović, poneka i Lazar Marković, nada se da bi u narednoj godini mogao da dobije više minuta.

Želim da ostanem i pokažem zašto sam doveden“, jasna je poruka Đorđa Ivanovića, koga ugovor sa crno-belima veže do poslednjeg dana kalendarske 2021.


 


tagovi

Nenad LalatovićĐorđe Ivanović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara