Foto: Printscreen (www.vfl-wolfsburg.de)
Foto: Printscreen (www.vfl-wolfsburg.de)

Volfzburg doveo napadača koji je promašio odlučujući penal protiv Zvezde u Kopenhagenu

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.01.22. | 11:50

Jonas Vind došao da odmeni Vuta Veghorsta

Svesni da će izgubiti Vuta Veghorsta poslednjeg dana prelaznog roka, u Volfzburgu su unapred radili na pronalaženju zamene za najboljeg strelca iz ove i prethodne tri sezone. I u to ime doveli ne jedno, već dva pojačanja.

U nedelju su ozvaničili povratak Maksa Kruzea iz Uniona, a danas i dolazak Jonasa Vinda. Danski napadač je stigao iz Kopenhagena u transferu vrednom 12.000.000 evra i potpisao ugovor na četiri i po godine sa bundesligašem.

Izabrane vesti

Vind je ljubiteljima fudbala u Srbiji poznat po onoj nezaboravnoj penal seriji Crvene zvezde u Kopenhagenu, kada mu je Milan Borjan odbranio jedanaesterac u 11. seriji – istina, u prvoj seriji pogodio - i odveo beogradski klub u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona.

Mada su mu 22 godine, Vind već duže vreme važi za jednog od talentovanijih fudbalera u Danskoj, što je uostalom potvrdio u dresu Kopenhagena. Na 113 utakmica za trinaestostrukog prvaka Danske postigao je 46 golova i namestio još 25. I ko zna kakve bi mu brojke tek bile da prvo u 2018, potom i godinu dana kasnije, nije doživeo dve teške povrede, koje su ga sa terena zbirno odvojile na deset meseci.

Sada ima novi zadatak, da odmeni čoveka koji je za tri i po sezone u Volfzburgu postigao 70 i asistirao za još 22 pogotka.



tagovi

Jonas VindZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara