Voša protiv Mladosti i iskustva: Novosađani jure prvi trijumf na strani

Vreme čitanja: 4min | sub. 26.08.23. | 12:50

Ekipa Ranka Popovića na tradicionalno neugodnom terenu u Lučanima traži drugu pobedu u nizu u Mozzart Bet Superligi (20.30, TV Arena Sport 4)

Posle očajnog otvaranja nove sezone – eliminacija od APOEL-a na evropskoj sceni, porazi od “večitih” i remi s Napretkom u Mozzart Bet Superligi – fudbaleri Vojvodine zalečili su rane pre sedam dana trijumfom nad niškim Radničkim u Novom Sadu (3:2), te su se tako konačno vratili na pobednički kolosek. I u ovom susretu Novosađani su uz dosta muke došli do celog plena (Nišlijama su dozvolili da se vrate u meč posle vođstva od 2:0), ali su smogli snage da upišu prvu recku u novoj sezoni. Na “Karađorđu” veruju da su ovom pobedom pokrenuli pobednički niz, te da će svoje navijače da obraduju i u Lučanima, gde idu na noge domaćoj Mladosti (20.30, TV Arena Sport 4).

U nekim drugim okolnostima novosadski velikan bio bi izraziti favorit protiv Lučanaca, ali večeras im se može dodeliti samo uloga blagog favorita. I to iz više razloga, pre svega zbog loše forme na početku sezone, jer trenutno imaju samo četiri boda posle isto toliko odigranih kola, što je dovoljno tek za 12. mesto, a s druge strane Mladost je dvema pobedama i jednim remijem obezbedila sedam bodova i drži visoku šestu poziciju na tabeli. Ekipa Igora Savića u dosadašnjem delu šampionata nadigrala je u gostima Železničar iz Pančeva (0:2), kao i Napredak u Kruševcu u prošlom kolu (0:1), a na premijeri remizirala sa Radnikom kod kuće (0:0). Jedini poraz Mladost je pretrpela od šampiona Crvene zvezde (1:4) na svom stadionu, uz napomenu da su bez obzira na ubedljiv poraz pokazali zube četi Baraka Bahara, nateravši srpskog predstavnika u Ligi šampiona da se oznoji na putu ka celom plenu.

Izabrane vesti

Upravo to treba da bude signal Vojvodini za oprez, a otežavajuća okolnost za novosadski sastav jeste i tradicionalno loš teren u Lučanima, na kome su i prošle sezone ostavili deo plena (1:1). Doduše, Lale ni u Novom Sadu u prošloj sezoni nisu uspele da savladaju Mladost, kada je takođe meč okončan remijem, i to identičnim rezultatom (1:1).

Voša je pod imperativom pobede na ovom gostovanju. Uspela je Stara dama da pobedom nad Nišlijama vrati navijačima nadu, pokazala je konačno efikasnost i bolju realizaciju (u prva tri kola nijednom nisu zatresli protivničku mrežu, a u prošlom postigli tri gola), ali Novosađani su i primili dva pogotka, pa ukoliko žele ceo plen, moraće mnogo bolje da reaguju u odbrani, koja je svoje mane demonstrirala i protiv Radničkog, ali i protiv Zvezde (0:4) i Partizana (0:2).

Šok terapija sa promenom trenera jeste dala rezultat na debiju Ranka Popovića pred domaćom publikom, ali je neophodno da se taj efekat produži i da Lale stignu do prvog ovosezonskog trijumfa na strani. O porazu ne smeju ni da razmišljaju, a remi bi ostavio gorak ukus i narušio nadu u ostvarenje visokih ciljeva, koji kada je reč o Novosađanima podrazumevaju napad na prva tri mesta na tabeli.

Stoga će fudbaleri novosadske Stare dame morati da deluju mnogo organizovanije, disciplinovanije i sinhonizovanije. Nema dileme da će se opet najviše očekivati od kapitena tima Nikole Čumića, koji po pravilu ponese najveći teret, ali biće neophodno da i svi ostali daju svoj doprinos. Prekoputa sebe Voša ima ekipu koja nosi naziv Mladost, ali pomalo paradoksalno Lučanci su najstarija ekipa Mozzart Bet Superlige, sa mnoštvom veoma iskusnih igrača, koji su zakoračili u četvrtu deceniju života. Osim toga, Lučanci raspolažu i mladim nadama, poput Sremčevića i Veličkovića – standardnim bonusom – koji su na muke stavljali i Crvenu zvezdu, pokazavši veliki potencijal i spremnost da kazne greške protivnika.

Sve to zajedno Voši treba da stoji kao znak opreza, ali i motiv da ostanu u pobedničkom ritmu, kako bi uhvatili priključak za ekipama iz samog vrha tabela.

Novosađani sa respektom govore o Mladosti, ali veruju da će se u Srpsku Atinu vratiti sa sva tri osvojena boda.

“Mladost ima interesantnu ekipu, sa dosta iskusnih igrača, ali i mlađih, talentovanih. Volim kada je protivnik zahtevan, jer onda moramo da budemo na visini zadatka. Želim da se protivnik namešta prema nama, a ne mi prema njemu. Hoću da vidim nameru, ideju i da pokažemo da smo nešto uradili za ovo kratko vreme otkako smo zajedno”, rekao je trener Vojvodine Ranko Popović u najavi meča.

Kada je reč o kadrovskoj situaciji u Vojvodini, Popović ne može da računa samo na vezistu Asmira Kajevića, koji je od starta prvenstva van stroja zbog povrede, kao i na mladog štopera Sinišu Tanjgu.

Projektovani sastav Vojvodine (4-2-3-1): Carević – Lazarević, Rosić, Crnomarković, Bukinac – Milosavljević, Zukić – Malbašić, Nikolić, Čumić – Bolingi.


MOZZART BET SUPERLIGA, PETO KOLO

Petak

Radnički Niš - Radnički 1923 4:1 (2:0)

/Ilić 14, 49 Petrov 21, Mesarović 90+5 – Vidakov 54/

Subota

18.00: (1,50) TSC (4,30) IMT (6,50)

19.00: (16,0) Voždovac (8,00) Crvena zvezda (1,15)

20.30: (2,85) Mladost Lučani (3,30) Vojvodina (2,50)

Nedelja

17.30: (1,80) Novi Pazar (3,60) Železničar Pančevo (4,60)

19.30: (1,50) Čukarički (4,20) Radnik (6,75)

19.30: (1,90) Spartak (3,40) Napredak (4,30)

19.35: (1,30) Partizan (5,20) Javor (11,0)



tagovi

Ranko PopovićNikola Čumić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara