Foto: Reuters
Foto: Reuters

Votkinsova bajka još traje - gol za reprezentaciju posle 563 dana, Engleska jedva preživela Ozije (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.10.23. | 22:55

Geret Sautgejt promešao karte za prijateljski meč sa Australijom što se osetilo u igri, ali ne i konačnom rezultatu...

Kakve dve nedelje su iza Olija Votkinsa... Het-trik protiv Brajtona, pa novi ugovor u Aston Vili, potom poziv u reprezentaciju Engleske, a ove večeri i gol za istu tu reprezentaciju. Gol kojim je Gordi Albion na Vembliju savladao Australiju u prijateljskom meču - 1:0 (0:0).

Gol posle, verovali ili ne, duga 563 dana. Nije Oli Votkins neko na koga je Geret Sautgejt do sada ozbiljnije računao, tek sedam nastupao upisao je napadač Aston Vile za reprezentaciju do večeras, ali posle odličnih partija u birmingemskom klubu na startu nove sezone nije ostao imun na ono što 27-godišnji napadač radi u Premijer ligi. Ukazao mu je selektor po prvi put priliku od starta i Votkins mu se odužio na najbolji mogući način, golom vrednim Sautgejtove 55. pobede na klupi Gordog Albiona.

Izabrane vesti

Sautgejt je ozbiljno promešao karte za meč sa Ozijima. Pored Votkinsa, prvi start u seniorskoj reprezentaciji upisao je Čelsijev štoper Livaj Kolvil, a priliku u prvih 11 dobili su još Luis Dank i Fikajo Tomori, koji retko kada dobiju i poziv bivšeg trenera Midlzbroa. Od prvog minuta zaigrali su još Konor Galaher, Džejms Medison, Džerod Boven, na golu se našao iskusni Sem Džonston, koji briljira u Kristal Palasu na startu sezone.

Kvalitetni igrači bez ikakve sumnje, ali tim – neuigram. I to se vrlo dobro osetilo tokom čitavog mečeva. Engleska jeste imala posed, ali su motivisani Australijanci zapravo bili znatno konkretniji i samo u prvih pola sata imali nekoliko izglednih prilika posle kojih su mogli do prednosti. Međutim, nisu ih iskoristili i malo je falilo da ih baš po isteku pola sata igre Votkins kazni. Ipak, stativa ga je sprečila da posle centaršuta Galahera donese prednost domaćinu.

Tada jeste, ali nepunih pola sata kasnije nije. Trent Aleksander Arnold je zavrnuo u šesnaesterac, Džek Griliš primio loptu i oštro je poslao na drugu stativu (čini se - šutirao), a Votkins uklizao i smestio je u mrežu za svoj prvi gol u dresu sa državnim grbom još od marta prošle godine kada je pogodio protiv Obale Slonovače, takođe u prijateljskom meču.

Utisak da su uprkos odličnoj igri posle sat vremena imali zaostatak nije obeshrabrila Australijance. Nije Sautgejtu pomoglo ni što je u pola sata izvršio šest izmena, poslavši na teren između ostalog Markusa Rašforda, Kirana Tripijea, Fila Fodena i Džona Stounsa. Izabranici Grejema Arnolda nastavili su u istom ritmu i malo je falilo da za pristup budu nagrađeni u završnici meča.

Najbolje prilike gosti su imali posle kornera. Ipak, u 80. minutu Konor Metkalf je sa druge stative uzdrmao spoljni deo stative, dok je šest minuta kasnije Džonston zaustavio snažan udarac glavom Kamerona Berdžesa te tako i na četvrtoj utakmici za reprezentaciju sačuvao mrežu.

Englezi za četiri dana na Vembliju igraju kvalifikacioni meč sa Italijom posle kojeg bi u slučaju pobede mogli da overe plasman na EURO 2024. Australiju s druge strane, takođe u utorak, očekuje još jedan prijateljski meč, ovog puta sa Novim Zelandom.



tagovi

reprezentacija EngleskeOli Votkinsreprezentacija AustralijeFudbalska reprezentacija Australije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara